Carregant...

Detall de notícia

  • Dòria salta per afrontar les darreres tres portes del circuit. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 02/09/2023 A LES 09:49

Dòria passa a la final en K1

La Seu d'Urgell.- Semifinal agònica de K1 la que s'ha viscut aquest matí al Parc del Segre de la Seu d'Urgell. Gairebé fin la darrera baixada ha hagut d'esperar Mònica Dòria per confirmar el seu passi a la gran final, que finalment s'ha produït amb el setè millor registre. El fet d'haver entrat en la penúltima ronda mitjançant la repesca ha fet que la palista hagués pres la sortida de les primeres, amb molt poques referències sobre els temps.

Malgrat aquests condicionants, Dòria ha aturat el cronòmetre amb el millor registre fins aleshores, amb un temps de 104.48, després que la revisió li adjudiqués dues penalitzacions de dos segons. Aviat, però s'ha vist que no seria fàcil i que aquest temps estava lluny, per exemple dels 98 que va marcar Camille Prigent com a millor registre del dia anterior. Fins a sis piragüistes anaven batent el registre de l'andorrana, que necessitava que dues palistes fallessin quan encara restaven per baixar l'alemanya Ricarda Funk, l'australiana, Jessica Fox, les franceses Camille Prigent o Marjorie Delassus, o la britànica Kimberly Woods.

Doncs d'una en una, a excepció de Funk, anaven marcant temps per darrere de Dòria. Fins i tot les dues franceses s'han saltat una porta, fet que ha comportat una penalització de 50 segons per cada una. Dòria estava a la final. També ha patit fins al darrer segon la gran favorita, Jessica Fox. L'australiana sortia la penúltima, i després d'una penalització en el darrer remuntat marcava el 10è millor temps. Faltava per sortir Prigent, que tenia l'oportunitat de deixar fora de la final a Fox. La incertesa ha durat fins a la porta 18, on la francesa ha rebut una penalització de 50 segons, classificant d'aquesta manera a la gran favorita. El desenllaç, a partir de dos quarts de dotze del migdia.