• Aaron Rodrigo xuta, pressionat per tres jugadors rivals. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 12/09/2023 A LES 20:57

Una acció individual de Tzolis deixa la sub21 sense premi

Andorra la Vella.- Poc premi per a la selecció nacional sub21, que aquesta tarda ha caigut contra Grècia a l'Estadi Nacional (0-1). Els d'Eloy Casals han fet un molt bon plantejament defensiu, com és habitual en els darrers partits, i han dificultat enormement l'atac de Grècia. No obstant això, una acció de qualitat individual, només començar la segona part, ha acabat definint el signe del partit per al combinat hel·lè.

La primera gran ocasió del partit ha arribat a la mitja hora de joc. De Castro no ha pogut blocar un fort xut des de la frontal de l'àrea i en el rebot han hagut d'intervenir els dos centrals per evitar que Koutsias marqués. No obstant això, l'àrbitre ha acabat assenyalant fora de joc del 9 de Grècia. El cansament començava a minvar la resistència local i els hel·lens, que fins aleshores havien tingut problemes per trobar el camí cap a la porteria, començaven a trepitjar amb més freqüència la zona de tres quarts de camp. De Castro ha hagut de tornar a intervenir cinc minuts més tard per enviar a córner, amb una bona estirada a la seva dreta, un xut des de la frontal de Sourlis. Els d'Eloy Casals necessitaven el descans per recuperar forces davant l'embat que estava presentant el conjunt visiant en els darrers minuts.

Tot i la forta pressió a què estaven sotmesos els locals, Andorra ha tingut una gran oportunitat als 39 minuts de partit. Una pilota a l'esquena de la defensa, gairebé sobre la línia de fons, ha provocat una indecisió entre Chrysopoulos i Tzolakis. El defensa aguantava la pilota amb el peu, esperant la intervenció del porter que no es produïa, ja que no podia agafar la pilota. El més llest ha estat Gerard Sola, que s'ha col·lat entre els dos i els ha aconseguit robar la pilota. Aleshores, Tzolakis ha reaccionat i s'ha llençat als peus del 7, en una acció que la parròquia local ha demanat com a penal. L'àrbitre ha deixat continuar el joc, ja que la pilota estava sense control, i Chrysopoulos i Tzolakis han acabat per treure-li la pilota al davanter. L'acció ha donat una mica d'aire als locals i ha demostrat als visitants que també havien d'anar en compte a la seva esquena. Així s¡'ha arribat al descans, amb el resultat inicial d'empat a zero.

La segona part, però, no ha començat gens bé per als tricolor. Pràcticament, en la primera jugada, Grècia ha marcat el 0-1. Tzolis ha rebut en la zona d'extrem esquerre, i després de fer una ràpida bicicleta, ja dins l'àrea, ha deixat anar un xut ras, enroscat i molt col·locat al pal llarg de la porteria Andorrana, fent inútil l'estirada del porter. Canvi de paradigma per als d'Eloy Casals, que havien de fer un pas endavant amb tota la segona part per jugar-se. De Castro ha hagut de tornar a intervenir deu minuts més tard, quan de nou el 7 de Grècia ho ha provat, en aquesta ocasió en un llançament de falta des de la frontal de l'àrea. Aquest cop, però s'ha trobat una bona resposta del 13, que ha agafat la pilota en dos temps.

El moment tens del partit s'ha viscut passat el minut 70, quan Niarchos ha etzibat una forta empenta a Robinat, que estava protegint una pilota a prop del córner i l'ha enviat, de cap, contra les tanques de publicitat. El central andorrà ha hagut de ser substituït, visiblement commocionat, amb un fort cop al cap i ha necessitat assistència pels serveis mèdics presents a peu de gespa. El partit entrava en una fase tosca, de poc futbol i molts xocs; Grècia, conscient de la seva superioritat física, buscava el contacte en cada acció, valent-se de la permissivitat del nord-irlandès Robinson. Les substitucions han servit per acabar de matar el poc ritme que ha tingut la segona part i permetre a Grècia arribar al final del partit sense passar angoixa. Segona derrota de la sub21 en aquests classificatoris, on ha aconseguit sumar tres punts en les cinc primeres jornades.

FITXA TÈCNICA

Andorra: De Castro; Borra, Rodríguez(Boutarfas, 46'), Robinat (Iker Álvarez, 72'), Acosta, Oliveira; Izquierdo, Babot, Remolins (Bienert, 86'); Sola (Àlex Rente, 67') i Rodrigo.

Grècia: Tzolakis; Tsopouroglou (Kryopoulos, 46'), Chrysopulos, Knstantopoulos, Kitsos; Kyparakos, Metaxas, Sourlis (Darelas, 86'); Nino (Niarchos, 46'), Koutsias (Belevonis, 66') i Tzolis (Panagiotou, 90').

Gols:
0-1 Tzolis (48'),

Àrbitre: Jamie Robinson (Irlanda del Nord), assistit pels també nord-irlandesos, Stephen Donaldson i Ryan Kesley. Ha amonestat a Sola, Chrysopoulos, de Castro, Ot Remolins,