Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
10:41 H
Felipe dos Anjos anota la seva primera cistella de la temporada. (Foto: BCA / Dani Catalán)

Un MoraBanc sense defensa cau en el darrer matx de pretemporada

Escaldes-Engordany.- Dura derrota en el darrer partit de la pretemporada per al MoraBanc Andorra (90-105). El Joventut de Badalona ha estat una pedra de toc per mesurar on es troba l'equip actualment i el resultat denota que queda molta feina per fer. L'equip ha tornat a abusar del llançament exterior amb pobres percentatges i ha mostrat una preocupant manca de punteria en els tirs lliures. A més a més, en cada quart ha encaixat més de 20 punts, en un partit amb una projecció de més de 100, fet que fa pràcticament impossible guanyar. Queda una setmana per l'estrena en la lliga.

El primer quart ha estat marcat per l'intercanvi constant de cistelles tant de dins com de fora. Després de la cistella inicial, el MoraBanc ha trigat cinc minuts a tornar a tenir un avantatge, que ha estat el 17-15 que ha anotat Tobias Borg de la línia de tirs lliures. Goudelock ha donat el màxim avantatge als locals (20-17) però el Joventut ha replicat amb un nou triple. Okoye ha replicat amb una cistella des dels 6,75, i després d'una bona defensa, Tyson Pérez ha situat el 26-20 en ple festival de triples. Però en comptes d'un partit semblava un all-star i Guillem Vives ha respost amb un nou llançament de tres punts. Restaven 2:31 per acabar el quart i els dos equips anaven a una projecció de més de cent punts. El primer parcial ha acabat amb 33-23 per als locals.

L'encert de més enllà de 6,75 havia d'acabar-se en algun moment i això ha estat en el segon quart. La Penya ha fet pujar un punt d'intensitat la defensa i ha frenat la sagnia de punts exteriors del primer acte. Fins al punt que amb set minuts i mig de joc, el MoraBanc només havia anotat 9 punts i els badalonins aconseguien igualar-los en el marcador (42-42). El partit tornava a començar. Després d'una persona de Tobias Borg quan Brodziansy anava a tirar ha donat dos tirs lliures al pivot i avantatge en el marcador. Els equips s'han intercanviat dues cistelles, i en la darrera possessió, Guillem Vives ha trencat la defensa local i ha deixat una safata sobre la botzina per fer el 46-48.

Sagnia defensiva
El retornat Felipe dos Anjos ha anotat la primera cistella de la segona part per situar l'empat a 48. L'empat però ha estat un petit miratge i la Penya ràpidament ha tornat a prendre el comandament del partit emparat en el bon rendiment del veterà Guillem Vives. Una assistència del base cap a Busquets, que ha clavat el triple, ha donat el màxim avantatge als verd-i-negres (51-59). Andric, però, ha pogut replicar i deixar la renta en -5. Els de Lezkano continuaven col·lapsats en atac i això ho ha aprofitat la penya per fer una nova estirada en el marcador i marxar de 12 punts (52-64).

Dues bones accions de Goudelock han deixat el matx en 9; restaven poc menys de quatre minuts. Un triple del doble zero del MoraBanc ha deixat el matx en set punts, i els locals han incrementat la defensa davant un Joventut que ja no anotava amb facilitat. Tyson Pérez, de fora cap i anava carregant de personals el joc interior badaloní. La creu pels locals era els tirs lliures, on en fallaven més que no pas n'anotaven. Però la Penya estava sent millor sobre el parquet del Prat Gran i ha tornat a eixamplar l'avantatge fins als 15 punts, a l'arrencada del darrer parcial, gràcies a un triple de Pau Ribas. Els tricolor tenien una sagnia en defensa i la Penya ja superava els 80 punts quan encara restaven 8 minuts de joc.

El MoraBanc no podia fer baixar la diferència dels -15, i a cada pilota perduda la Penya el castigava. Un triple d'Andric ha situat el partit en 72-85, però la defensa no funcionava i així era molt difícil eixugar el desavantatge. Un nou llançament de tres de Goudelock deixava la diferència en -12; restaven poc més de sis minuts de joc. A la banda, Natxo Lezkano estava visiblement irritat amb el joc dels seus homes. La clau del partit radicava en la defensa, i quan els catalans pujaven el llistó defensiu, l'atac local col·lapsava i la Penya situava el +19 a quatre minuts pel final. La desimboltura de Tyson i Somogyi ha permès maquillar el resultat en els darrers minuts de joc. Okoye i Goudelock s'han sumat a la festa i han deixat el matx en 11 punts aprofitant la relaxació verd-i-negra. Al final 90-105 per al Joventut de Badalona que s'emporta el Trofeu d'Escaldes-Engordany.