Dissabte 27 de juliol de 2024
|
12:09 H
L'equip Joan Vinyes-Jordi Mercader ha aconseguit el triomf al 52è Ral·li d'Andorra Històric. (Foto: Josep Maria Montaner)

Joan Vinyes-Jordi Mercader s'imposen amb claredat en el Ral·li d'Andorra Històric

Andorra la Vella.- L'equip Joan Vinyes-Jordi Mercader (Seat Ibiza) ha aconseguit aquest cap de setmana, gairebé sense oposició, el triomf en 'Velocitat' del 52è Ral·li d'Andorra Històric, prova organitzada per ACA Esportiva que en aquesta edició ha constat d'un recorregut de 251 quilòmetres, dels quals 70,66 eren de velocitat distribuïts en vuit trams cronometrats.

35 vehicles van prendre la sortida, repartits en les modalitats de 'Velocitat' (12), 'Regularitat Sport' (18) i 'Legend' (5). És la tercera vegada que Vinyes obté la victòria en aquest ral·li i iguala en el palmarès als també tricampions Gerard de la Casa, Ferran Urteu i Serge Sastre.

La primera part de la cursa la configuraven dues passades al bucle format per les especials Ordino (8,81 km) i Fontaneda (9,69 km). En aquests trams la superioritat de Joan Vinyes-Jordi Mercader va ser més que evident, ja que van marcar de llarg els millors temps en totes les cronometrades, arribant a la meitat del ral·li amb 1'56"64 sobre Albert Rodrigo-David Rodrigues (R5 GT Turbo) i amb 2'49"40 per davant del tercer classificat, Isidre Loan-Robert Alayrach (Porsche 911 RS 3.0).

A la tarda, el bucle a doble passada el formaven els trams Canillo (8,37 km) i Anyós (8,46 km). Vinyes-Mercader continuaven amb el seu domini sense problemes, mentre que Rodrigo-Rodrigues consolidaven la segona posició. L'emoció va estar en la lluita per la tercera plaça del podi entre Isidre Loan-Robert Alayrach (Porsche 911 RS 3.0) i Jordi Urteu-Julià Rodríguez (R5 GT Turbo). Aquests últims van rivalitzar amb els del Porsche, superant-los en l'última passada per Anyós. Entre els pilots més destacats que no van arribar a la meta, a més de Jordi Ventura, que no va arribar a sortir, cal citar a Gerard de la Casa–Jordi Gomà (Mercedes 190-E 2.3 16V), retirats per problemes amb els col·lectors d'escapament.

En la modalitat 'Legend', que és només d'exhibició, van participar cinc vehicles, entre ells dos grans pilots andorrans, tots dos guanyadors del Ral·li d'Andorra: Carles Santacreu–Guillem Santacreu, que van presentar ja reconstruït l'Opel Ascona 2000 SR utilitzat als anys 80, i Ferran Urteu–Marc Andorrà, que pilotaven un Mitsubishi Lancer Evo IX R4.

En 'Regularitat Sport' els resultats no van ser tan clars com en 'Velocitat', si bé Esteban Munné-Olga Feliu (VW Golf GTI) van dominar bona part del gir matinal amb el millor 'score' en els tres primers trams, sent els millors en el quart José Manuel López-Miguel Ángel Silva (VW Scirocco GTI). A mitjan ral·li, Munné-Feliu dominaven per 16,2 punts a Joan Corbatera-Sergi Giralt (VW Golf GTI 16V) i per 41,1" als citats López-Silva.

A la tarda res canviava encara que la diferència de punts en els trams es reduïen. López-Silva aconseguien els tres últims 'escratx' del ral·li, però la diferència era massa gran per a poder recuperar alguna posició, per la qual cosa acabaven tercers després dels inaccessibles Munné-Feliu i Corbatera-Giralt, un trio d'especialistes que es confirmava com el millor del ral·li.