|
12:05 H
Julen Lobete es disposa a xutar el penal per marcar l'1-0. (Foto: FCA)

Revolució amb premi per l'FC Andorra

Andorra la Vella.- Revolució. Aquest és el titular que tot el món del futbol ha pensat a veure l'alineació d'avui d'Eder Sarabia, on ha fet fins a set canvis respecte a l'onze titular que va jugar la setmana passada contra el Mirandés. Com era de preveure, el porter, la parella de centrals han canviat, però també ho ha fet el pivot defensiu, on Samper ha tingut la seva primera titularitat i Molina que ha jugat per Bover. Davant, Shabani i Sheidler han tingut la seva primera oportunitat de sortida, amb Dani Martín, i els Diegos, Alende i González a l'eix de la defensa. L'equip ha respost guardant-se bé l'esquena i aprofitat el poc que ha tingut en atac, especialment a partir de l'entrada de Lobete, autor de l'acció del penal i el gol. Triomf important que trenca una ratxa de tres derrotes seguides.

La nova alineació ha demostrat una cosa que fins ara l'equip no havia tingut: solidesa defensiva. La nova parella de centrals s'ha mostrat força més contundent que la formada per Marsà i Arroyo. En la zona ampla, Samper ha mostrat tot l'ofici que se li pressuposava. El que no ha acabat de carburar, almenys en el primer temps, és la parcel·la ofensiva que, malgrat tenir possessions per sobre del 60% ha mancat aquella profunditat necessària per encarar el camí del gol. Davant, un Oviedo amb moltes urgències que tirava del joc directe de la factoria d'Álvaro Cervera. El marcador no s'ha mogut en els primers 45 minuts, ni tampoc en l'arrencada de la segona part.

Les expulsions
El partit ha canviat com un mitjó en la darrera mitja hora. Sarabia ha decidit començar a sacsejar l'atac tricolor i ha donat entrada a Álex Calvo per un Shabani força desaparegut. Corria el minut 63 de joc, i només un més tard, Sheidler ha culminat una mala nit veient la targeta vermella per etzibar un cop de colze a Costas en una acció sense perill en el cercle central. L'acció ha estat molt rigorosa perquè si bé és cert que impacta amb el braç a la cara del central, el francès obre els braços per protegir-se i no per agredir. El VAR ha donat la raó de la Fuente Ramos i els tricolor s'han quedat amb 10.

Sarabia ha fet el contrari del que s'espera d'un tècnic en aquestes circumstàncies i ha tret un migcampista per donar entrada a un nou davanter centre. Iván Gil ha deixat el seu lloc a Manu Nieto, mentre que també hi ha hagut relleu en l'extrem esquerre, on Julen Lobete ha sortit de la banqueta en lloc de Benito. De la Fuente Ramos tornaria a ser protagonista i al minut 79 ha tret la segona targeta groga al visitant Luismi per una entrada a destemps a Manu Nieto, deixant els dos equips amb deu jugadors sobre el marcador. Començava un nou matx, de només deu minuts, que els tricolor volien guanyar i així ho han demostrat fent un pas endavant i mostrant-se més agressius en la zona de tres quarts.

Lobete trenca el partit
Molt incisiu ha estat precisament Lobete, que acostumat a ser titular, ha sortit amb la missió de revolucionar el partit i el donostiarra ho ha aconseguit. Una acció seva, arrencant enganxat a la línia de guix, i trencant cap dins de l'àrea ha acabat amb penal. Lobete havia superat el seu marcador i podia enfilar la vertical de l'àrea quan ha rebut una envestida de Seoane, que relliscant i arribant tard, se l'ha emportat per davant. El mateix Julen ha agafat la responsabilitat des dels onze metres i no ha fallat; el jugador cedit pel Celta ha xutat a la seva esquerra fort i a mitja altura, mentre el porter visitant es vencia just cap a l'altre costat; 1-0.

Restaven 9 minuts i el que afegís el col·legit. Era el temps que s'havia de defensar l'FC Andorra per retornar a la senda del triomf. Sarabia ha optat per posar cames fresques darrere després de veure el triple canvi, en clau ofensiva, de l'Oviedo. Arroyo i Jandro han entrat per Alende i Samper. Jugador per jugador. El quart àrbitre aixecava el cartell lluminós per mostrar els 7 minuts d'afegit; començava el compte endarrere per als tricolor, que han optat per fer un pas endarrere davant les embranzides dels asturians. En atac, Lobete seguia sent el més incisiu a l'hora de buscar el segon al contracop. Aquest ha estat a punt d'arribar al 94 de joc, quan una cessió sense mirar de Costas a punt ha estat d'acabar en autogol; córner finalment.

En una pilota penjada l'Oviedo ha tingut l'ocasió més clara. Era el 95 quan una falta en la zona de tres quarts de camp s'ha botat llarga, sobre l'àrea de l'Andorra on Paulino s'ha aixecat més que ningú i ha pogut rematar. Dani Martín, molt ben col·locat ha agafat la pilota. El porter ha posat l'ay al cor a la parròquia local quan en una acció posterior ha retallat a un davanter entre la incredulitat i la tensió dels assistents a l'Estadi Nacional. I sense més futbol ha mort el partit amb la victòria per la mínima de l'FC Andorra, que permet sumar tres punts a l'equip i situar-se en novena posició.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra: Dani Martín; Leal, Diego González, Alende (Arroyo, 86'), Pampín; Samper, (Jandro, 86') Molina, Iván Gil (Lobete, 71'); Iker Benito (Manu Nieto, 71'), Sheidler i Shabani (Álex Calvo, 63').

Real Oviedo: Leo Román; Luengo, David Costas, Dani Calvo (Jimmy, 86'), Bretones; Viti (Cardero, 95'), Luismi, Colombatto (Sesé 95'), Moyano (Masca, 86'); Seoane (Paulino, 86') i Borja Bastón.

Gols: 1-0 Lobete (p) (81').

Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos, assistit per Daniel Pescador Hernández i Samuel Garcia Aguilera. Ha expulsat a Sheidler (65') amb vermella directa i Luisme per dues targetes grogues (79') i ha amonestat a Moyano, Calvo i Luengo.