Carregant...

Detall de notícia

  • Laura Pellicer en acabar un entrenament al canal de Londres. (Foto: LP)
  • Mònica Dòria, sobre la seva canoa, fent una pausa en l'entrenament. (Foto: Cristian Tobio)
Per Eduard Piera, 19/09/2023 A LES 09:32

Un Mundial amb sabor olímpic

Andorra la Vella.- El Mundial de piragüisme en aigües braves arrenca aquest matí, al canal olímpic de Londres i ho farà amb la participació de dues palistes del Principat: Mònica Dòria i Laura Pellicer. Aquest, però, no és un Mundial qualsevol, atès que dels resultats que n'acabin sorgint al llarg de la pròxima setmana, es dirimiran les palistes que participaran en els Jocs Olímpics de París l'estiu vinent. Si bé no tots, una gran part. Per tant, és la primera gran oportunitat d'aconseguir un bitllet directe per a la cita més esperada per als esportistes i completar amb èxit l'olimpíada.

"Sens dubte és l'objectiu que m'he marcat. Fer un bon resultat que em permeti guanyar el tiquet per estar als Jocs Olímpics de París" afirmava Dòria. Les dues palistes, que competiran en canoa, caiac i kayak cross, tenen al davant una setmana per assolir el repte. Per la seva part, Pellicer manifestava que "no em vull marcar resultats. Sé que si faig les coses bé i assoleixo una bona traçada i navegació, els resultats hi seran. Per tant, em centro en això en preparar bé el que depèn de mi". Ambdues són a Londres des de fa gairebé tres setmanes, tan bon punt va acabar la cita de la Copa del Món de la Seu d'Urgell. "L'endemà mateix ja estava oblidada aquella competició. Em quedo amb el que vaig aprendre i que he de millorar" deia Dòria. En la mateixa línia es manifestava la seva companya de selecció que afirmava estar "plenament centrada en Londres".


Un canal exigent
Londres és un canal famós per la seva duresa física. En comparació amb altres que hi ha al circuit la ubicació dels Jocs Olímpics del 2012 obliga a fer un esforç extra a les palistes. "És un canal que físicament t'exigeix molt i acabes sempre molt cansada" reconeixia Dòria, al que Pellicer afegia que "l'aigua té molta força i, per exemple, a diferència de la Seu que està fet amb pedres, en aquest els cubs de plàstic t'obliguen a aprendre bé la traçada. Una vegada el saps fer, pots agafar més velocitat".

Després de tres setmanes a la capital britànica, i tenint en compte les característiques del canal, l'estat físic serà molt rellevant. "Físicament, em trobo molt bé i estic molt motivada per donar-ho tot" deia Dòria. "Estic amb moltes ganes de competir i gaudir de l'experiència perquè, al cap i a la fi, és un Mundial i estic segura que donaré el millor de mi" comentava Pellicer. Demà entraran ja en concurs en K1.