Carregant...

Detall de notícia

  • La família de Francesc Vila, juntament amb els dirigents federatius nacionas i internacionals, després de rebre la placa. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 20/09/2023 A LES 16:38

Centre d'Entrenament Francesc Vila

La Massana.- El Centre d'Entrenament de la Federació Andorrana de Futbol passarà a denominar-se CE Francesc Vila, en record i memòria de qui fou el primer president de la FAF i un dels principals motors de l'entitat en la seva creació el 1994. Així ho ha anunciat l'actual màxim mandatari del futbol andorrà, Fèlix Àlvarez, en l'acte d'inauguració de les instal·lacions que ha comptat amb la presència del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, a més a més de Zoran Lakovic, director d'Associacions Nacionals de la UEFA, Thierry Favre, responsable de desenvolupament de les associacions nacionals de la UEFA, Elkhan Mammadov, director de les Associacions Nacionals Europees de la FIFA i Gianni Manca, coordinador del programa de desenvolupament de les Associacions Europees de la FIFA, així com la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, el secretari d'estat, Alan Cabanes i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, a més de diferents representants del futbol andorrà.

Durant el seu torn d'intervencions, Ceferin ha posat en valor el bon moment que travessa el futbol andorrà i ha posat com a exemple les instal·lacions que s'estan construint, com és el CE Francesc Vila o l'Estadi d'Encamp. "La qualitat del futbol del país està pujant i això és sens dubte una molt bona notícia" ha dit el president de la UEFA que ha recordat els més de 7 milions d'euros que l'ens rector del futbol europeu a la FAF, mitjançant el programa hat-trick, per a la construcció d'instal·lacions. En la mateixa línia s'ha manifestat Mammadov, que ha destacat que "les instal·lacions esportives que s'han construït a Andorra en els darrers anys són un exemple de bona gestió en les inversions amb instal·lacions modèliques i que seran dignes d'estudi en el futur".

Després dels parlaments, Àlvarez ha fet l'entrega d'un detall commemoratiu a la mare, Felisa Circons, i a la vídua, Guadalupe Molero, de Francesc Vila, que s'han mostrat molt emocionades amb el reconeixement a l'enyorat president. "Ell va ser una persona que va creure en el futbol, i va apostar per fer la federació quan això no era ni fàcil ni evident. Va ser un pioner i si avui en dia estem aquí, en gran part és gràcies a ell" ha reconegut l'actual dirigent del futbol andorrà. "Ara, el següent pas que farem, és intentar aconseguir que la UEFA ens pugui fer venir campionats aquí al país; això passarà quan l'Estadi d'Encamp estigui acabat" ha reconegut Àlvarez, que ha afegit que "després de parlar i veure la situació, executarem tota la primera fase de les obres de la infraestructura, i farem un esforç per fer també parcialment la segona. Esperem que al setembre vinent pugui estar acabat" ha afegit.

Inadequat i exagerat
Fèlix Àlvarez no ha deixat passar l'oportunitat de donar la seva visió sobre el que està passant en el futbol espanyol femení. El dirigent ha afirmat que "la conducta que va tenir el president Rubiales en la final del Mundial va ser inadequada completament; però penso que potser se n'està fent un gra massa de tot plegat". Per la seva part, Ceferin ha evitat pronunciar-se i s'ha limitat a dir que era aquí per "parlar de les instal·lacions i del futbol andorrà".