Carregant...

Detall de notícia

  • El jugador del MoraBanc Andorra, Felipe dos Anjos. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 24/09/2023 A LES 11:17

Felipe dos Anjos: 'Serem un equip que a la gent li agradarà veure jugar'

Andorra la Vella.- Felipe dos Anjos va ser una de les grans revelacions del MoraBanc Andorra i una de les peces angulars del projecte que va recuperar el lloc en l'ACB. El pivot, de 25 anys, està vivint el moment més dolç de la seva carrera, sent una de les referències de l'equip en la màxima categoria del bàsquet espanyol i després d'haver disputat el Mundial de bàsquet amb la seva selecció, el Brasil. Abans de la primera jornada, dos Anjos atén a ANA Esports per valorar el moment de l'equip.

Avui s'estrenen contra el Bilbao Basket
En tinc moltes ganes! És un exequip meu i tinc moltes ganes de jugar contra ells a l'ACB. Crec que serà un partit força dinàmic, on no hi haurà gran superioritat per part de cap dels dos equips. Ens ho passarem bé!

Com arriba al primer partit de lliga?
Arribo bé, al final he estat en constant moviment. Arribo motivat, arribo en bona forma física i amb ganes que arribi ja.

Com va ser l'experiència de viure el mundial?
Molts nervis! Primer el premundial, els nervis de no saber fins al final si m'agafarien o no. Després, passo el primer tall, però no va ser fins a la Xina que va es va decidir qui hi anava. I per dins sempre tens l'angoixa de saber si entraria o no a la convocatòria. Un cop dins aquesta experiència cal viure-la per a explicar-la, saps? I jo l'he gaudit molt, independentment de si he jugat més o menys; ja tinc a la motxilla un Mundial.

Els minuts de joc anaven cars. Brasil té molt bons pivots.
Sí, sí, era complicat. Però al final, he estat en la convocatòria, en la concentració, i des de la meva posició he pogut aportar en els entrenaments. Estic content.

I arriba aquí, dos entrenaments i a jugar. Com va gestionar, per exemple, el jet-lag.
Va ser difícil! Perquè clar, no venia directe del Mundial, de Jakarta, sinó que vaig parar a Brasil. Imagina't com he arribat! Però sí, dos entrenaments i vaig sortir a jugar. La sort és que conec a l'entrenador, el sistema i molts companys i això m'ha posat les coses bastant fàcils. Després del mundial, potser no tenia ritme de partit, però sí que estava en forma, perquè no he parat en cap moment d'entrenar i a més a més, em trobo amb moltes ganes de jugar.

De l'any passat, continueu gran part dels pivots i Rafa Luz, com a base. Això afavoreix l'aclimatació?
Jo crec que sí, és important, tant per a mi com per a l'equip, perquè al final ens coneixem. Per exemple Rafa i jo ens coneixem, llavors amb una mirada, ell ja sap on vull la pilota. Amb en Marian, tenim clara la filosofia de joc que vol l'entrenador i això ajuda a avançar molt més de pressa.

Què espera dels pivots que es trobarà a l'ACB?
Serà molt diferent a l'any passat! Jo sempre he seguit molt l'ACB, encara que estigués jugant a la LEB. I em fixava molt en figures com Tomic o Tavares. Tots sabem que l'ACB és un nivell més, i estic segur que dono el nivell i estic a l'altura de la competició. També et diré que, un cop estem tots a la pista, els veig com a rivals, es diguin com es diguin. Confio en el fet que veurem bones lluites sota el cèrcol.

Com ha vist al grup?
Els he vist molt bé! Els jugadors que han arribat nous estan agafant molt de pressa la filosofia de l'entrenador. Estic segur que serem un equip que a la gent li agradarà molt veure com juguem.

I a nivell personal, que mostrarà Felipe dos Anjos?
Els pivots cada cop hem de fer més coses. Així que intentaré anar més per fora. No sé si em veureu tirar triples (somriu), però sí que sortiré i entraré més a la pintura. Hi ha jugadors molt potents, molt físics. Per tant, els haurem de moure.

En aquesta pretemporada ha faltat rebot. Creu que amb el que té l'equip serà suficient.
Sí, sens dubte. Dins amb Marian, Natxo, Mihalo i amb mi, i fora que tenim bons jugadors exteriors que tenim, revertirem aquesta situació i tancarem bé el rebot.