Carregant...

Detall de notícia

  • Tere Morató controla la pilota abans de rebre una dura entrada. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 28/09/2023 A LES 12:22

#PrayForTere

Andorra la Vella.- Han fet falta dos partits de la selecció nacional de futbol femenina en la UEFA Women Nations League per constatar i que es fes real un temor que molts dels qui seguim el dia a dia del futfem ens temíem. La caça indiscriminada de les rivals d'Andorra vers la millor jugadora tricolor, Tere Morató.

La 6 de la selecció és una de les jugadores destacades del Villarreal de laLiga F, la primera divisió del futbol espanyol. Després de passar pel planter del Barça i per la primera plantilla del Rayo Vallecano, Morató s'ha consolidat a la màxima categoria i s'ha llaurat una reputació en el món del futfem que no ha passat desapercebuda en l'àmbit internacional.

Ja es va veure en el partit de Moldàvia, on cada cop que rebia la pilota, en qualsevol part del camp, Morató tenia de dos a tres jugadores a sobre i cada acció acabava amb falta. Puntades, cops, cames i braços deixats més enllà del reglamentari... Dimarts, al Nacional, la caça a la crack andorrana va ser encara més exagerada i la 6 no va poder estar més de mitja hora sobre el terreny de joc. Les jugadores de Letònia van lesionar-la i va haver de ser substituïda per Noa Gallinat després de ser atesa, intentar continuar i haver de demanar el canvi.

No pot ser casualitat que, dues seleccions, tinguessin com a objectiu parar, pel civil o pel criminal, el joc de la davantera tricolor. Això segur que no obrirà portades com ho van fer les campanyes quan s'entrava dur i fora de lloc a Vinicius o a Messi, però no és concebible la permissivitat de les àrbitres en les defenses. Aquesta Women Nations League, de moment, està premiant els equips físics i destralers en lloc dels que pretenen jugar a futbol, almenys en la divisió on competeix Andorra.

Finalment, la lesió de la 6 ha quedat en un ensurt. Però el realment important no és el temps de baixa, sinó el fet que s'ha de protegir el talent. Es digui Messi, Alèxia, o Tere Morató. Les targetes hi són per alguna cosa més que treure-les quant alguna jugadora protesta. Hi són per frenar la violència sobre el camp i protegir el talent. I seré redundant tantes vegades com faci falta: protegir el talent és imprescindible perquè el futbol sigui això, futbol.