Dissabte 27 de juliol de 2024
|
12:43 H
Marian Maric esmaixa amb contundència la cistella del Breogán. (Foto: ACB / Dani Catalán)

Un nefast darrer quart condemna el MoraBanc

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra ha encaixat la segona derrota de la temporada després d'un nefast darrer quart on només ha anotat sis punts. Els tricolor han fet un partit de més a menys i han dilapidat un avantatge important que s'havien llaurat a base de picar pedra en els tres primers períodes. Els de Lezkano tindran una nova oportunitat de treure's el mal sabor de boca de les dues primeres jornades d'aquí a només dos dies, altre cop al Poliesportiu, contra el Zunder Palencia.

Com va passar en la primera jornada, el Bàsquet Club Andorra ha sortit molt endollat al partit contra el Breogán, l'estrena a casa. El primer parcial ha mostrat un equip actiu i dinàmic, tot i que ha començat a apuntar el que seria un dels grans problemes tant d'avui com, si no canvien les coses, de la temporada: la fragilitat defensiva. Malgrat això, en aquest període el tir exterior ha mantingut a flotació l'equip i s'ha arribat al final del parcial amb un empat a 17.

En el segon acte, els locals han fet un pas endavant. Quan el tir exterior ha començat a fallar, ha emergit la figura de Marian Maric. El pivot balcànic ha mantingut als seus gràcies un bon nivell de joc. No en va, avui ha estat l'únic jugador de l'equip de Lezkano que ha superat els 10 punts. L'alt nivell físic del parcial ha afavorit també el joc d'Adam Somogyi, que se sent molt més còmode quan el matx és d'anada i tornada i la força física s'imposa a la tècnica. Amb aquests guarismes i un plus en defensa, els tricolor han pres la davantera en el marcador i han aconseguit arribar al descans amb quatre punts d'avantatge (40-36),

Després del pas pels vestidors, el MoraBanc ha sortit com un coet a buscar el primer triomf de la temporada. Els tricolor han pres la davantera arribant a superar els 10 punts d'avantatge gràcies a un parcial d'11-4. Eren els millors moments del que va de temporada del club, que se sentia còmode en el joc i en comunió amb l'afició. No obstant això, i malgrat els avantatges, el joc exterior no acabava de carburar. El marcador ha estat extremadament baix i ha finalitzat amb 17-13, fet que ha permès entrar al darrer parcial amb vuit punts d'avantatge (57-49).

Debacle ofensiva
El darrer quart ha estat una història completament diferent. En un tres i no res, el Breogán ha reduit el desavantatge gràcies a un parcial de +8. El partit tornava a començar amb menys de 8 minuts de joc. Com acostuma a passar en aquests casso, el vessant anímic està del costat de l'equip que ve des de darrere, i el MoraBanc veia com se li apareixien els fantasmes del darrer quart a Miribilla.

El joc exterior no funcionava, però la defensa tampoc. Mentre els de Lezkano s'estavellaven una vegada i una altra contra la defensa gallega, els visitants trobaven forats arreu fins arribar als 20 punts en el quart, deixant en només 6 al MoraBanc. El global de -14 per al Bàsquet Club Andorra ha acabat per donar la volta al marcador i deixar el resultat final en 63-69. Segona derrota consecutiva pels tricolor que han tingut la ptijor arrencada possible de temporada.

El pèssim encert des de fora, un tímid 33% (8 de 24) ha estat, altre cop, un llast massa gros per assolir el triomf. En tirs lliures tampoc han estat millor, i el 60% d'encert és del tot insuficient per a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Uns guarismes que els de Lezkano hauran de millorar per guanyar diumenge, al Zunder Palència, que arribarà més cansat després de portar el Barça a la pròrroga.