Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador Cristian Tobio; el director de l'àrea de Negoci Bancari a Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso; i la piragüista Mònica Dòria. (Foto: Melània Vinyals)
  • La piragüista Mònica Dòria després de la roda de premsa. (Foto: Melània Vinyals)
  • L'entrenador Cristian Tobio; el director de l'àrea de Negoci Bancari a Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso; i la piragüista Mònica Dòria, durant la roda de premsa de balanç de la temporada. (Foto: Melània Vinyals)
Per Eduard Piera/Melània Vinyals, 23/10/2023 A LES 12:28

Dòria fa balanç de la temporada i la qualifica de 'consistent'

Andorra la Vella.- Mònica Dòria ha fet balanç de la temporada 2023, que va tancar amb les finals de la Copa del Món disputades al canal olímpic de París. La palista ha repassat el curs acompanyada del seu entrenador, Cristian Tobio, en una roda de premsa celebrada a la seu del seu patrocinador principal, Creand Crèdit Andorrà. L'acte ha estat conduït pel director de l'àrea de Negoci Bancari a Andorra de Creand Crèdit Andorra, Martí Alfonso.

"Estem satisfets en termes generals. Considero que hem fet una bona temporada i que hem estat molt més consistents que l'any anterior" ha dit Dòria. Cal recordar que la palista ha assolit vuit de les 10 finals en les proves de la Copa del Món de K1 i C1 i ha obtingut ja la plaça olímpica per al 2024 a París. Per la seva part, el seu tècnic, Cristian Tobio ha apuntat que "la Mònica ha tingut un gran creixement en les darreres temporades. En l'àmbit físic, tècnic i psicològic ha fet un gran pas endavant".

A nivell de resultats, a banda de les places olímpiques i les vuit finals, Dòria ha pujat dues vegades al podi. En la primera prova de la Copa del Món, a Augsburg (Alemanya), la palista va fer bronze en la modalitat de Kayak Cross, mentre que en la segona cita, a Praga (República Txeca) va assolir la plata en C1. Sobre la seva evolució, la piragüista ha explicat que "sí que inicialment estava més especialitzada en canoa, però actualment crec que estic en un molt bon nivell en les dues disciplines". Cal recordar que fa poc més d'un any, Dòria va haver de passar pel quiròfan per resoldre un trencament dels lligaments encreuats del genoll. "Aquesta situació em va impedir treballar durant més temps en canoa, on anem de genolls, i em va permetre desenvolupar més el caiac; d'una lesió en vam poder treure quelcom positiu" ha indicat.

Un diploma olímpic
Ja mirant al curs que ve, és inevitable pensar en els Jocs Olímpics de París, la segona experiència olímpica per a Dòria, que ja va participar en els de Tòquio 2020. "El nostre objectiu és lluitar per un diploma olímpic. Crec que és realista pensar que el podem aconseguir si veiem els resultats de la darrera temporada" ha indicat. Així doncs, tenint en compte aquesta gran fita, la palista farà fins a sis estades a la capital francesa per tal de preparar la competició i conèixer l'entorn.

"És un canal completament artificial" ha explicat Tobio, que ha afegit que "tot i no tenir tant volum d'aigua com el que té Londres, és cert que és molt exigent tan física com tècnicament". L'entrenador s'ha mostrat convençut que Dòria podria lluitar per l'objectiu que s'ha marcat i ha refermat que "la veig en molt bon moment; ha demostrat un gran creixement en els darrers anys i avui en dia està entre les millors". Sobre la seva evolució, la palista ha explicat que "realment em veig força diferent de la que era quan vaig prendre part en els Jocs de Tòquio. Em sento preparada per fer un pas més".