Carregant...

Detall de notícia

  • Àlex Rius, Àxel Esteve i Cande Moreno durant la presentació de la temporada. (Foto: E. P.)
  • Els esquiadors Àlex Rius, Àxel Esteve, Cande Moreno, director de l'àrea de Banca Privada Andorra de Creand Crèdit Andorrà Jordi Playà i el director tècnic de la FAE, Roger Vidosa. (Foto: E. P.)
  • Part de l'equip competitiu de la FAE que s'ha presentat avui a la seu de Creand Crèdit Andorrà. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 24/10/2023 A LES 12:30

Cande Moreno apunta a la Copa del Món

Andorra la Vella.- Cande Moreno se centrarà a ser una habitual en el top30 de la Copa del Món de descens i sueprgegant, les seves dues disciplines. Així ho ha explicat l'esquiadora aquest matí, durant la presentació de la temporada competitiva de la Federació Andorrana d'Esquí, que s'ha celebrat a l'edifici Creand Crèdit Andorrà. Moreno ha indicat que "em sento molt bé, i un cop ja has tastat estar entre les trenta millors (ho va fer dos cops el curs passat) ara en vull més; soc ambiciosa".

La velocista ha explicat que "he pogut fer una bona pretemporada, i per primer cop en els darrers anys, ho he fet sense tenir molèsties a l'esquena. He fet bons entrenaments". A causa de la situació de les glaceres, l'equip competitiu de la FAE s'ha centrat a entrenar en l'hemisferi sud, un fet que també ha canviat la pretemporada de Moreno. "Quan vaig anar a Ushuaia, ho vaig fer sense el meu entrenador, que aquest any no ens podrà acompanyar per problemes de salut, i vaig entrenar amb l'equip francès. Aquest temps amb esquiadores del meu nivell i superiors em va anar molt bé per veure on era i en quin punt em trobava".

Aquesta situació sobrevinguda ha provocat canvis en l'estructura tècnica de la millor esquiadora del país, que enguany tornarà a estar sota les ordres del francès Simon Bastelica, amb qui Moreno ja havia treballat feia anys. "Quan el meu entrenador ens va dir que no podia fer la temporada, jo vaig proposar en Simon, perquè considero que m'hi entenc molt bé i vam fer una bona feina quan era més jove i vam treballar junts". Amb el canvi d'entrenador també hi ha hagut el d'skiman, que també serà una persona diferent. "Els canvis sempre són benvinguts i una mica d'aire fresc segur que ens ajuda a continuar progressant i creixent en el circuit" ha afegit.

Regularitat
La paraula més repetida durant la presentació de la secció competitiva de l'esquí alpí de la FAE ha estat regularitat. El director tècnic, Roger Vidosa ha apuntat precisament que "hem de consolidar els resultats i les bones sensacions que han deixat els nostres esquiadors. En el cas de la Cande, sent habitual en el top30 de la Copa del Món; en l'Àxel Esteve i l'Àlex Rius aconseguint estar de manera regular entre els top30 en la Copa d'Europa d'Eslàlom i en els més joves com el Bartu Gabriel, el Xavi Cornella, la Jordina Caminal, la Carla Mijares i l'Íria Medina, assolint punts de Copa d'Europa i rebaixant dorsal".

Vidosa ha afegit que "tindrem molta presència en els dos circuits més importants del món". Pel que fa a la presència d'esquiadores locals en la prova de la Copa del Món femenina que es disputarà al Principat al febrer, i tenint en compte que les disciplines que hi haurà seran gegant i eslàlom, a dia d'avui, segons el director tècnic de la FAE, les esquiadores que tenen més números per poder prendre-hi part són Carla Mijares i Íria Medina. No obstant això, ha apuntat que "encara falta molt de temps i les temporades són llargues; estic segur que tindrem presència a casa".

Durant l'acte de presentació, que ha estat conduït pel director de l'àrea de Banca Privada Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Jordi Playà, i que ha comptat amb la presència del mateix Vidosa, i els esquiadors Moreno, Rius i Esteve, el director tècnic de la FAE ha fet pública l'estructura que constarà de tres nivells: el grup elit, on hi ha Joan Verdú; el segon grup que l'integren Cande Moreno, Àlex Rius i Àxel Esteve; i el tercer estadi que el conforem Bartu Gabriel, el Xavi Cornella, la Jordina Caminal, la Carla Mijares i l'Íria Medina.