Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiadora, Cande Moreno, a Cervinia. (Foto: FAE)
Per Redacció, 01/11/2023 A LES 12:09

Cande Moreno s'adapta a les dificultats d'esquiar velocitat a Europa

L'estació de Cervinia només va obrir, finalment, un dia que l'andorrana va aprofitar per tornar a esquiar i agafar sensacions

Cervinia.- Tots els països estan patint la manca de neu. Aquesta problemàtica, molt necessària per a la preparació de pistes de velocitat per les disciplines de supergegant i descens, està afectant a tots els equips que troben moltes dificultats per poder esquiar a Europa en aquest punt de l'any. L'estructura de Cande Moreno també ho està patint. De fet, la setmana passada va ser a Cervinia (Itàlia), on només va poder esquiar un dia.

A finals de la setmana passada Cande Moreno es va desplaçar a Cervinia per entrenar, però l'estació només va obrir, finalment, un dia que l'andorrana va aprofitar per tornar a esquiar i agafar sensacions. "Hem pogut fer poca cosa en aquest camp, però sabem que és part del joc. Al final hem tornat abans de temps i també tornarem a Cervinia, si és possible, com més aviat millor. Tornarem a esquiar abans de les primeres carreres" comenta l'entrenador de Moreno, Simon Bastelica.

Bastelica, que recorda que per Cande "hi ha un projecte a mitjà i llarg termini per elevar el nivell i intentar ser en un futur la més ràpida", explica que no queda una altra opció que adaptar-se "al temps i ara mateix als Alps la situació és molt complicada". De fet, segons ha afirmat l'entrenador, "diumenge, dilluns i dimarts han tancat l'estació i s'ha d'acceptar i ens hem d'adaptar, així que ara mateix Cande s'està preparant físicament, segueix la seva preparació".

La idea de l'equip és tornar a Cervinia per poder entrenar dos dies abans del primer entrenament oficial de descens de la primera cita de la Copa del Món, que està previst el dimecres 15 de novembre. En qualsevol cas, Bastelica treballa en la preparació de l'esquiadora andorrana perquè estigui "a tope al mes de gener".