Carregant...

Detall de notícia

  • La plantilla de la UE Sant Julià que havia de competir en la Lliga Unida. (Foto: UE Sant Julià)
Per Eduard Piera, 03/11/2023 A LES 09:27

La segona divisió agonitza

Andorra la Vella.- L'aprovació per part de l'assemblea general de la Federació Andorrana de Futbol de convertir el campionat de primera divisió en una lliga de 10 equips, que es va produir en la sessió ordinària del 2022, feia preveure que la segona divisió pogués quedar molt tocada a llarg termini. El que ningú s'imaginava era que la caiguda als inferns de la Lliga Unida seria tan ràpida. Actualment, només hi competeixen cinc equips, dels quals tres són filials, fet que garanteix lluitar per l'ascens a l'FS la Massana i el Rangers. És a dir, un d'aquests dos equips podria perdre tots els partits del curs i, així i tot, faria la promoció d'ascens a la Lliga Multissegur.

Però, com s'ha arribat fins aquí? Al començar el curs, s'esperava que la UE Engordany i la UE Sant Julià, els dos equips que van perdre la categoria la temporada passada poguessin arribar a competir. No obstant això, el club que presideix Cristian Celay no va arribar ni a confeccionar plantilla, i les notificacions per embargaments al BOPA són recurrents. Sense anar més lluny, en el butlletí del passat dos de novembre hi ha dos requeriments de compareixença per respondre a demandes, fet que és ja una tònica habitual.

Per la seva part, la UE Sant Julià va esgotar la penúltima instància esportiva. Després que el comitè de competició els suspengués la llicència per no estar al corrent dels pagaments de la temporada passada ni amb empleats ni amb la CASS, el club de Manuel Leitao va recórrer al Compitè d'Apel·lació, darrera instància federativa i penúltima de caràcter esportiu. Aquest els va atorgar una suspensió cautelar que en el darrer informe de sancions va revocar fent ferma la sanció imposada ple Comitè de Competició. Això deixa als verds al llindar de la desaparició o com a mínim a passar-se un curs en blanc. Ara, els lauredians els queda recórrer la sanció a la Comissió Jurídica Esportiva del Govern; si l'executiu tampoc els hi estima el recurs ja només els resta el camí de la justícia ordinària.

Caldrà veure el recorregut que té les dues darreres vies que els queda a la UE Sant Julià, atès que el Comitè d'Apel·lació va actuar amb contundència dictaminant "expulsió de la competició en aplicació de l'article 36 del Reglament Del Règim Jurisdiccional, Esportiu, Competitiu, Disciplinari i d'ètica per vulneració dels articles 37.2.e, 39 i 47 del reglament general". Mentrestant, el Ranger, equip que té la promoció d'ascens garantida transita cuer amb -3 punts per incompareixences. Mala peça al teler té la Lliga Unida.