Dissabte 27 de juliol de 2024
|
07:56 H
Maurici Carbó durant la seva exposició. (Foto: E. P.)
Maurici Carbo i Àlex Bescós abans de començar la conferència. (Foto: E. P.)
Àlex Bescós i Maurici Carbó durant la conferència. (Foto: E. P.)
La sala Sergi Mas de l'antiga Casa Comuna de Sant Julià de Lòria ha acollit la conferència. (Foto: E. P.)

'Andorra ha fet una aposta estratègica pel turisme esportiu'

Sant Julià de Lòria.- "Andorra ha fet una aposta estratègica en el turisme esportiu. És espectacular" així de contundents s'han mostrat el director de màrqueting del Diari Sport, Àlex Bescós, i el consultor en esport i turisme, Maurici Carbó. Els dos experts en la matèria han fet aquesta afirmació en el marc del cicle de conferències de turisme esportiu i benestar organitzat pel comú de Sant Julià de Lòria i que s'ha celebrat a la sala Sergi Mas de l'Antiga Casa Comuna. Tots dos acrediten una experiència de més de trenta anys treballant en el sector i han fet una valoració molt positiva de la situació que està afrontant el Principat en aquest camp.

Quant a la conferència, Bescós i Carbó han fet una presentació de què és turisme esportiu i després han mantingut una conversa en la qual han acabat implicant als assistents a la conferència. "Presentarem una visió molt de negoci i aprofitar la gran oportunitat que hi ha en el sector" ha dit Bescós, que ha afegit que "al Diari Sport estem fent una transformació per trencar la visió que hi ha del diari de parlar del Barça i del futbol per tal d'incloure els multiesports i l'outdor. Parlarem d'una realitat".

Ambdos han coincidit en el fet que el turisme esportiu respon a un canvi d'hàbits de la societat i que ha arribat per quedar-se. "Des d'abans de la pandèmia, però sobretot després, hi ha un gran creixement del turisme esportiu" ha dit Carbó, que ha ressenyat que "després del boom que hi va haver el 2021, les xifres ens demostren que tenim un gran gruix de la població que ha fet aquest canvi d'hàbits i se sumen als que ja de per si havien apostat per cuidar-se i tenir un estil de vida saludable".

El running, el ciclisme, el pàdel o el trail són alguns dels esports que van començar sent una tendència i que actualment ja són una pràctica consolidada. "Ho veiem amb els números de compra de material esportiu, que aquests esports estan plenament consolidats" ha dit Bescós. En la mateixa línia, Carbó ha afegit que "els canvis tecnològics, com la irrupció de l'e-bike, ha fet que s'escurcin les diferències de caire físic i d'edat; pares i fills poden practicar aquest esport sense patir per les pujades i baixades". Mirant a futur, Carbó ha apuntat que el gravel pot ser el següent esport en consolidar-se en aquest sector.

Així doncs, els dos experts han lloat les bones pràctiques que està realitzant Andorra en la línia que ells coneixen. "Hem de pensar que el país té un ampli ventall. Des de l'esport outdoor de muntanya a l'estiu, els grans esdeveniments que atrauen molt de públic i també el vessant més turístic" ha dit Carbó, que ha remarcat que "hi ha espais dels Alps que, per exemple, facturen tant o més que durant els mesos d'hivern. Aquest és el camí i és el millor complement possible als esports de neu".