|
10:41 H
Jerrick Harding fa una penetració a cistella. (Foto: ACB)

El MoraBanc reacciona tard i cau a Granada

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra ha reaccionat tard i ha acabat perdent (91-88) contra el Covirán Granada en un duel directe per a garantir com més aviat millor la permanència. Ho havia avisat en la prèvia del partit el tècnic Natxo Lezkano, que calia fer moltes coses per guanyar a la ciutat nassarita i que el Covirán tenia més jocs que no pas triomfs al seu caseller. Malgrat tot, Andric ha tingut una darrera pilota per forçar la pròrroga, però el triple no ha entrat.

Els tricolor han sortit adormits. En els primer tram del partit, el domini ha estat clar i meridià. En els darrers minuts, els locals han arribat a prendre un avantatge d'onze punts (28-17), però un seguit de bones accions de Jerrick Harding, que ha fet el seu millor partit d'ençà que és jugador del MoraBanc Andorra (17 punts i un 50% d'encert en triples) ha permès deixar la diferència per sota dels 10 punts (28-20).

En el segon acte, els visitants han millorat sensiblement i han arribat a capgirar el marcador. Felipe dos Anjos, que de mica en mica va recuperant la solidesa en el seu joc, ha anotat per fer pujar el 36-37, una diferència que ha arribat a créixer fins els 39-42. Una desconnexió incomprensible en els darrers minuts d'aquest període ha permès als granadins tornar al partit i recuperar gairebé tot l'avantatge que tenien tancant el parcial només perdent de dos punts i anant al descans amb avantatge (49-43).

El tercer quart ha estat un calc del segon. Els de Natxo Lezkano han sortit molt forts del vestidor i ràpidament han eixugat els sis punts de desavantatge que tenien. Una cistella de Marian Maric, que per enèsima vegada ha estat el millor dels andorrans, ha servit per tornar a donar-los avantatge (52-54). Restaven encara 6:48 per acabar el parcial i el Granada ha repetit la reacció d'abans del descans, i ha capgirat la tendència guanyant el quart per dos punts i ampliant la renda fins els 58-50.

Aquesta situació, de la doble reacció nassarita, ha deixat força tocats als tricolor, que a l'inici del darrer període semblava que abaixaven els braços. La diferència ha crescut fins els 14 punts quan restaven cinc minuts escaig per arribar al final del partit. Però en aquell moment ha emergit la figura d'Harding. L'ex del Baxi Manresa ha comandat la reacció dels de Lezkano, juntament amb Marian Maric. Els dos han anotat 10 punts seguits que, combinats amb una bona defensa han tornat a situar el matx a sis punts. Starks i Rafa Luz, que ha tornat a jugar, han escurçat el marcador fins el 86-84. El Covirán ha sabut patir en aquest tram de partit agafats com a ferro roent a Thomasson. Al final, Andridc ha tingut la pròrroga, però no ha encertat i el partit ha acabat amb 91-88 i una derrota dolorosa, just abans de visitar la pista del Madrid.