Dissabte 27 de juliol de 2024
|
08:10 H
Iker Benito rep una dura entrada quan intenta controlar una pilota. (Foto: FCA)

Empat a res a Burgos

Andorra la Vella.- Empat sense gols entre l'FC Andorra i Burgos. Els dos equips s'han mostrat molt poc operatius en els darrers metres i el partit ha acabat exactament tal com havia començat. Si bé suposa la segona jornada per a l'FC Andorra sense perdre ni tampoc encaixar gols, també té la connotació negativa que ja són cinc jornades sense guanyar, des que fa un mes s'imposessin al Levante en la visita dels granota a l'Estadi Nacional.

Aquesta era la segona jornada consecutiva que els tricolor jugaven lluny de casa, després de les taules sense gols a l'Estadi de la Ceràmica contra el Villarreal B. Avui el repte per als tricolor era majúscul i volien intentar ser els primers en guanyar al Plantío, però tampoc ho han aconseguit. En la prèvia, Eder Sarabia apuntava al fet que el seu equip tècnic havien detectat què havien de fer per assolir el triomf; no obstant això, les coses no han sortit bé.

L'equip ha deixat endarrere la línia de cinc defenses que va anar bé a Villarreal per trencar la ratxa negativa per tornar al 4-3-3 que és la formació bàsica dels d'Eder Sarabia. Així i tot, tal com va passar fa una setmana, l'equip s'ha mostrat força sòlid en defensa però completament inoperant en atac. Sheidler ha cremat una nova oportunitat sense aportar res en la zona ofensiva. Acompanyat en els extrems per Lobete i Benito, els tricolor han arribat al final dels primers 45 minuts sense xutar ni una sola vegada sobre la porteria de Caro.

Ja en el segon temps, l'FC Andorra s'ha estirat una mica més i ha pogut traslladar gran part de les seves possessions en camp rival; no obstant això, ho ha fet sense trobar profunditat. Malgrat millorar, tampoc han tingut cap ocasió clara de gol. Per la seva part, el Burgos sí que ha fregat el gol en dues ocasions. D'una banda, Curro ho ha intentat amb un xut llunyà que ha marxat molt a prop de la porteria de Martín. La segona acció ha estat un possible penal per mans d'Álex Calvo. L'àrbitre, però ha desestimat la pena màxima en venir la pilota d'un rebot de Diego González.

La darrera ocasió del partit ha estat pels tricolor. Un córner botat pel costat esquerre a l'àrea petita ha obligat Caro a rebutjar la pilota. L'àrbitre ha demanat ajuda al VAR per veure si hi havia hagut un possible penal, però la sala de videoarbitratge ha rebutjat assenyalar qualsevol acció. Dos punts de quinze possibles és la visió negativa; la positiva és que ja són dues jornades sense perdre amb sengles porteries a zero. Tothom té per escollir si el got és mig ple o mig buit.



FITXA TÈCNICA

Burgos: Caro; Borja, Querejeta, Grego Sierra, Matos; Sánchez (Atienza, 71'), Elgezabal (Martín, 71'), Miki Muñoz (Appio, 58'), Daniel Ojeda (Bermejo, 58'); Curro i Fer Niño (Edu Espiau, 79').

FC Andorra: Dani Martín; Petxa (Arroyo, 89'), Adri Vilanova, Diego González, Pampín; Sergio Molina, Sergi Samper, (Martín, 71') Iván Gil; Iker Benito (Leal, 89'), Sheidler (Manu Nieto, 64') i Julen Lobete (Álex Calvo, 72').

Gols:

Àrbitre: Iván Caparrós Hernández, assistit per Javier Garcia Lorenzo i Garcia Andreu. Ha amonestat a Elgezabal, Petxa, 

El Plantío.