|
11:44 H
Jean Montero encara a Alcocén en una penetració a cistella. (Foto: ACB)

El Monterosistema no és suficient per guanyar a Madrid

Andorra la Vella.- Un partit espectacular de Jean Montero (25 punts, 6 rebots i 5 assistències) no ha estat suficient perquè el MoraBanc Andorra pogués assaltar el Wizink Center. La mala primera part dels tricolor ha estat una llosa massa pesada per tal de poder intentar somniar en aconseguir la fita de guanyar a la pista del Real Madrid. La nota negativa ha estat la lesió d'Stan Okoye, que a falta de confirmació oficial, s'ha fet una torçada al turmell, i els problemes en els isquiotibials que ha tingut Rafa Luz, que tot i ells ha pogut completar el partit.

El MoraBanc ha començat bé en defensa, però fluix en atac. Els de Lezkano han necessitat quatre possessions per poder anotar la primera cistella; no obstant això, han tancat força bé la seva cistella i en els primers dos minuts, tant ells com el Madrid només havien anotat dos punts. Els tricolor, que avui vestien de lila, tenien molt clar que una de les claus del partit passava, clarament, en desconnectar a Edy Tavares. Dos Anjos tenia una tasca majúscula, i requeria constants ajudes. Però quan hi havia un canvi de defensa, Tavares era imparable. En quatre minuts el pivot de Cap Verd havia tret dues personals i anotat cinc dels nou opunts dels locals. A més a més, en el darrer 2+1 Stan Okoye s'ha fet mal i ha hagut d'abandonar la pista coix. Malgrat un triple de Luz, Tavares continuava amb el seu xou i ja eren set punts i tres faltes forçades en menys de cinc minuts.

L'entrada de Jean Montero ha revitalitzat l'atac visitant sobretot a prop de la cistella. Des de fora, els de Lezkano havien tirat tres triples sense ni tan sols tocar cistella amb un baix 1 de 5 en triples. Precisament amb un llançament de tres punts i dos tirs lliures de Musa el Madrid assolia el primer màxim avantatge de vuit punts (17-9). L'atac tricolor només trobava resposta amb el Montero sistema. El joc interior dels blancs, amb Tavares, Poirer i Ndiaye, era clarament superior imposant-se en les dues cistelles. Una bona acció de Somogyi ha permès fer un parcial d'1-5 i tornar a deixar el matx en quatre punts (18-14). Els tricolor han tingut tres possessions per, pràcticament igualar el partit però les han marrat les tres. El quart s'ha tancat amb una cistella sobre la botzina de Marian Maric (20-16).

El MoraBanc aguanta
Els tricolor, agafats com un ferro roent a Maric i Montero, han situat el partit en només un punt (22-1), però un triple d'Hezonja ha tornat a obrir la diferència quan restaven set minuts pel final del segon quart. Lezkano ha tornat a la rotació inicial amb Luz-Starks-Rubio (en lloc d'Okoye)-Llovet-dos Anjos, i el Madrid ha assolit el seu màxim avantatge (30-22). Hezonja, que es trobava amb el polze cap dalt, ha clavat un nou triple per donar els +10 (33-23). En els minuts posteriors, només Jean Montero aguantava el ritme anotador del Madrid, i això, combinat amb un pèssim percentatge en els tirs lliures, era una llosa massa pesada per poder plantar cara a l'equip més en forma del bàsquet europeu. Ja en el darrer tram del quart, el MoraBanc s'ha refet gràcies a un parcial de 2-9, tornant a deixar el matx entorn dels 10 punts (42-33). Un tir lliure de Tavares ha tancat la primera part amb +10 per als blancs (43-33).

Després del pas pels vestidors, el partit ha seguit en la mateixa dinàmica. El MoraBanc Andorra agafat com un ferro roent al Monterosistema, i el Madrid fent un joc coral que mantenia la diferència entre els dos equips en els dos dígits. El base dominicà estava sent una tortura per Edy Tavares, ja que el pivot sortia sempre en l'ajuda i aquest ni li parava de treure personals. Un 2+1 del darrer fitxatge tricolor ha situat l'encontre en 8 punts (52-44). La part negativa pels de Lezkano era que les triples i els tirs lliures no entraven i que dos Anjos no trobava cistella. El pivot només duia un punt mentre que en llançaments de més enllà dels 6,75 l'equip tenia un baix percentatge, un 26%, mentre que els tirs d'un punt estaven per sota del 50%. A l'altre costat, Musa veia la cistella com una piscina i castigava les errades ofensives tricolor. En aquest context, els visitants només podien sobreviure, però no podien acostar-se en el marcador. El quart ha acabat 69-59.

Després d'una arrencada de darrer parcial dubitativa, els tricolor han encadenat dos triples consecutius, d'Starks i Andric, i s'han situat només a sis punts (73-67). Però com sempre passa al Wizink Center, quan pitjor està el Madrid, emergeix la figura de Sergio Llull, que ha clavat un triple per trencar la ratxa anotadora en què estava entrant el MoraBanc. Dos tirs lliures transformats per Maric han situat el matx en set punts just quan s'entraven en els darrers cinc minuts de partit. Montero, que havia tornat a la pista, ha clavat un triple per situar el 76-72 al marcador, per de nou Llull sortia al rescat dels seus. El Madrid ha premut l'accelerador per evitar qualsevol sorpresa i ha endossat un parcial de 7-0 per deixar el partit pràcticament vist per sentència, malgrat la rebel·lia de Montero, que seguia sumant punts. Andric ha tingut dos llançaments de triple consecutius per tornar a posar el MoraBanc dins el partit, però ha marrat els dos i aquí ha acabat qualsevol opció d'assaltar el Wizink. Derrota amb honor, però derrota al cap i a la fi, que ha servit per veure la millor versió d'un Jean Montero que ha obert el pot de les essències fins a descentrar a Edy Tavares (85-76).

PARCIALS: 20-16, 23-17, 26-26, 16-17.