Detall de notícia

• Marina Fernàndez es disposa a fer una sacada de falta des del centre del camp. (Foto: Twitch)
Per Eduard Piera, 01/12/2023 A LES 14:29

Andorra no pot treure res positiu de la visita a Letònia

Andorra la Vella.- Derrota sobre la neu de Riga (4-0) la que ha encaixat la selecció nacional en la cinquena jornada de la Women Nations League. Les de José Martín 'Guti' han entrat molt bé al partit, i mentre el físic els ha aguantat sobre la manta blanca que cobria el terreny de joc, han tingut ocasions, fins i tot per avançar-se en el marcador. Altre cop, però, la potència física de les locals ha estat massa i només el bon fer de Luna Marcet ha evitat que el resultat fos més ampli.

El fet que el terreny de joc no permetés córrer a les jugadores locals, ha beneficiat a Andorra, que reduïnt la velocitat i la potència a causa de la neu, s'ha sentit més còmoda. En aquest context, les primeres ocasions de gol han estat per part de les de Guti, que en els primers vint minuts han tingut fins a dues oportunitats. Una amb un xut de Sònia Carrancà i l'altra amb un llançament de falta, molt llunyà, de Marina Fernàndez. Tal com va passar en l'anada, les locals tenien la consigna de tirar-se sobre Tere Morató cada cop que la sis tocava la pilota. Ja en els primers minuts, la davantera del Villarreal ha rebut una dura entrada que ha provocat que Gasperotti hagi advertit a les letones que no els en passaria ni una més.

La pilota aturada, en un camp completament blanc, assolia una importància capital i aquí les tricolor tenien un as a la màniga com és la potència de xut de Marina Fernàndez. La de l'AEM ha tornat a estar a prop del gol als 27 de joc, amb una falta lateral que ha enroscat i després d'un rebuig, Míriam Tizón ha rematat de manera acrobàtica trobant-se amb una bona reacció de Vaivode. La rèplica local ha arribat un minut després amb una bona jugada persona de Miksone que ha fet una passada de la mort, però el remat posterior a la seva centrada s'ha perdut per sobre el travesser de Luna Marcet.

Sevcova trenca el partit
En el tram final de la primera part, Letònia ha entrat en combustió i de la mà de Miksone i Sevocava han tingut fins a dues ocasions clares de gol. Luna Marcet ha reaccionat bé en ambdues accions, especialment en la darrera on ha sortit vencedora d'un u contra u amb la davantera local. De fet, l'ajustament que ha fet Guti respecte l'anada, situant a Marina Fernández com una ombra de Miksone ha donat resultats i l'estrella local no ha pogut tenir continuïtat en el seu joc.

Andorra passava els pitjors moments del partit i en aquesta situació, les locals s'han avançat. Una centrada xut de Sevcova ha sorprès Luna, que no ha aconseguit rebutjar la pilota penjada al segon pal i l'1-0 ha pujat al marcador. La mateixa Sevcova, dos minuts més tard, ha culminat un ràpid contracop per fer pujar el 2-0 i deixar el matx vist per sentència. En l'única acció on s'ha desorganitzat la defensa, Letònia no ha perdonat.

En el primer minut de la represa, Sevcova ha anotat el 3-0 en una ràpida acció portava per la banda esquerra que ha trobat la davantera sola dins l'àrea on només ha hagut d'empènyer la pilota. Luna Marcet ha aguantat a les tricolor aquesta segona part, amb fins a quatre aturades de mèrit, però la portera no ha pogut fer res per aturar el 4-0, obra de Poluhovica, que acabava d'entrar al terreny de joc. Els minuts han anat transcorrent sense massa ritme a causa del carrusel de canvis entre els quals ha debutat Clàudia Plaja, que ha substituït, en el 90, a Maria Ruzafa.

FITXA TÈCNICA

Letònia: Vaivode; Voitane, Lodzina, Rocane, Linina (Telukevica, 81'); Valaka, Gornela, Treimane (Poluhovica, 62'), Zaicikova (Lipsane, 81'), Sevcova (Vainere, 89'); i Miksone (Danilova, 89').

Andorra: Luna Marcet; Paula da Silva (Maria Moles, 89'), Laia Sin, Neus Rosas; Laia Solé (Lucia, 79'), Erica Gonçalves, Marina Fernàndez (Laura Borja, 46'), Sònia Carrancà (Íria Domínguez, 7'), Míriam Tizón; Tere Morato i Maria Ruzafa (Clàudia Plaja, 90').

Gols: 1-0 Sevcova (43'), 2-0 Sevcova (45'), 3-0 Sevcova (46'), 4-0 Poluhovica (67').

Àrbitre: Silvia Gasperotti (Itàlia), assistida per les també italianes Giulia Tempestilli  i Stefania Signorelli. Ha amonestat a Treimane, Valaka, Neus Rosas,