Carregant...

Detall de notícia

  • Aina Cinca durant la prova de relleus dels Campionats d'Europa de l'any passat. (Foto: FAA)
Per Redacció, 01/12/2023 A LES 17:11

El relleu mixt i Nahuel Carabaña representaran el país en l'Europeu de cros

Andorra la Vella.- Nahuel Carabaña i el relleu mixt integrat per Aina Cinca, Xènia Mourelo, Francesc Carmona i Carles Gómez seran els representants d'Andorra als 29s Europeus de cros que es disputaran el 10 de desembre a Brussel·les. Pel que fa al desenvolupament de la competició, en el relleu cada atleta ha de córrer 1.500 metres. Pel que fa a l'ordre dels corredors, serà l'organització qui establirà si el primer relleu serà noi o noia i en la resta de relleus cada equip podrà triar l'ordre.

Pel que fa a la prova masculina absoluta on competirà Carabaña, aquesta consistirà en un recorregut de 9.000 metres (6 voltes a un circuit de 1500). Cal recordar que aquesta ja serà la sisena participació del Nahuel al Campionat d'Europa de Cros. Els anys 2017 i 2018 ho va fer en categoria Sub20, els anys 2019 i 2021 en categoria Sub23 i l'any passat ja en categoria absoluta.

El director tècnic de la federació, Kevin Poulet, ha explicat que "els grans objectius de l'Aina, la Xènia i el Carles es concentren a la pista i el cros permet consolidar una bona base abans de la preparació especifica de les seves proves. I en el cas del Francesc els seus objectius són les proves de mitja marató i marató". Precisament aquest últim, el proper diumenge 3 de desembre, correrà la marató de València.