Carregant...

Detall de notícia

  • Marc Torres, Albert Llovera i Margot Llobera. (Foto: Foto Esport)
Per Redacció, 03/01/2024 A LES 09:40

El Team Llovera & Llobera encara les decisives hores prèvies al Dakar

Andorra la Vella.- Que el Rally Dakar és el raid més dur del món, és quelcom que es dona per sabut. Però és que també té aquest qualificatiu per les exigents hores prèvies on més d'un pilot i vehicle es queden pel camí. En aquest punt, en el de l'arribada a Yanbo les verificacions prèvies es troba l'equip més andorrà del raid; l'integrat per Albert Llovera, Margot Llobera i el mecànic Marc Torres.

Els primers tres dies, que Llovera – Llobera – Torres (que competiran en camions amb un Ford Trucks 619 de l'equip Fesh-Fesh) passaran en territori saudita, seran un esprint constant. Recuperar el camió del port d'arribada (Yanbo), trasllat fins a l'assistència (Al-Ula Camp), passar les verificacions finals tant administratives com tècniques, compromisos amb els organitzadors i el que és més important per a la majoria, fer els primers tests. Aquestes activitats deixen els pilots amb poc temps per preparar la carrera tant físicament com mentalment.

Segons Llovera, "La part positiva d'aquests primers dies a l'assistència del Dakar és el retrobament amb companys de fatigues que potser no has vist des del Dakar passat. Amb tot hi ha poc temps per poder tenir una trobada distesa, són dies esgotadors, sobretot de la ment perquè et passen mil coses pel cap". Cal recordar que el Dakar 2024 es disputarà entre els dies 5 i 19 de gener, amb sortida a Al-Ula i arribada a Yanbo; la cursa constarà d'un pròleg i dotze etapes al llarg de les dues setmanes de competició. La jornada de descans està prevista a Riad el dissabte tretze, just a l'equador del ral·li. En total seran uns 8000 quilòmetres per territori àrab, 4700 dels quals seran cronometrats.