Carregant...

Detall de notícia

  • La fondista Gina del Rio amb el seu equip després de la cursa a Planica (Eslovènia). (Foto: FAE)
Per Redacció, 07/02/2024 A LES 18:42

Imparable Gina del Rio: Bronze al 20km mass start

Andorra la Vella.- Una imparable Gina del Rio continua fent història per a l'esport andorrà aconseguint la tercera plaça del podi al 20 km mass start en patinador dels Mundials júnior de Planica (Eslovenia).

Una cursa on ha mantingut el ritme del grup capdavanter, controlant a les rivals i liderant en moments puntuals. S'ha decidit en l'última volta, quan ha pogut desmarcar-se amb la italiana Maria Gismondi i la noruega Anniken Sand. Finalment, s'ha fet amb la seva segona medalla dels Mundials amb un crono de 53.09,3', quan Gismondi i Sand marxaven soles per guanyar l'or (52.48') i plata (53'), respectivament. La fondista ha expressat la seva felicitat pel resultat amb un "no tinc paraules, és increïble".

"Al principi anàvem controlant, però a la cinquena volta de cop s'han posat a tirar i no sé, m'ha donat un baixó que he intentat seguir, però he patit bastant a les dues últimes voltes" ha explicat Del Rio. Sent conscient que li perseguia un grup al darrere i que davant tenia a la segona, ha lluitat fins al final, en una carrera que ella mateixa defineix com a "dura, sobretot mentalment". A l'última volta, però, tenia la mentalitat fixa en la línia de meta. "Vull donar les gràcies per tot el suport i dir que l'esquí de fons val la pena" ha volgut incidir.

L'entrenador Xabier del Val ha mencionat que està molt satisfet de com ha transcorregut la cursa, encara que "després d'una medalla d'or, una de bronze pot semblar no tan important, però ha estat un 'carrerón' de la Gina". "És un podi de molt mèrit" ha destacat. Tot i que les condicions no eren favorables, amb la neu cada vegada més lenta, ha incidit en el fet que la tricolor ha esquiat molt bé, sabent gestionar les emocions i la intensitat. "Ha estat intel·ligent, no ha mirat enrere, ha anat cap al davant i ha assolit el podi" ha analitzat, volguen puntualitzar en la seva capacitat de patiment en les dues darreres voltes, que ha estat clau. "Estem molt contents per ella, per l'equip i per aquesta altra medalla amb dues curses espectaculars. S'ha de gaudir aquest moment, celebrar-ho. Això mai se'ns oblidarà" ha finalitzat.

També s'ha pronunciat la directora d'esquí de fons de la FAE, Laura Orgué, posant en valor que Del Rio acaba de demostrar que la medalla d'or de dilluns no és casualitat, és la prova del seu nivell actual. "A més, a una disciplina molt diferent de la de l'altre dia, que era un Sprint, molt explosiva, i, en canvi, avui en 20 km, tot el contrari, prova de resistència, i mira el resultat" ha puntualitzat.

En les classificacions de les dues categories, és l'única que està al podi i al top 10 en ambdós dies. Una lectura de dades que, segons Orgué, aporta un valor afegit a causa de la regularitat que manté en la competició. "Estem molt contents, l'equip tècnic ha treballat superbé i ella ho ha lluitat molt perquè ha sigut una prova dura. A l'últim tram hi ha hagut un 'tirón' bastant fort de la italiana, i ella no ha tirat la tovallola i ha aconseguit retallar fins i tot respecte a les del darrere, que l'estaven 'apretant'. Un resultat excepcional i una manera de competir molt valuosa", ha conclòs.