Dissabte 18 de maig de 2024
|
22:53 H
El pilot, Joel Font, a les GSeries. (Foto: GSeries)

Joel Font aconsegueix la seva primera victòria a les AndbankGSeries 2024

Antonio Otero consolida la seva regularitat al Clio ICE Trophy

El Pas de la Casa.- Una setmana més, l'equip de pista de les instal·lacions del Port d'Envalira no va poder treballar amb la tranquil·litat desitjada. Les altes temperatures, fins i tot pluja, els dies previs a la G4 van obligar els responsables del traçat a aprofitar la finestra de lleugera millora que es va produir a partir de divendres 16 al migdia.Una altra decisió que van haver de prendre els organitzadors va ser variar el programa horari per aprofitar els moments del dia en què la temperatura castigaria menys la pista sense endarrerir gaire la finalització del meeting. Així doncs, els motards van competir a partir de les 9 hores del matí, mentre que els Side by Side i els Clio Rally5, en aquesta ocasió intercalant les seves mànegues, ho van fer a partir de la 19 hores.

"Crec no equivocar-me en afirmar que ha estat l'edició més complicada del certamen de pilotatge sobre gel, des que n'estic al capdavant. Com he comentat alguna vegada aquests dies, l'experiència acumulada en els cinc anys anteriors ha estat decisiva per completar els quatre meetings previstos al calendari, amb un sol ajornament i acabant en la data prevista" comentava el director del Circuit Andorra – Pas de la Casa, Alex Bercianos. "Girant una mica la vista enrere i repassant el que han estat els últims 45 dies al Port d'Envalira se'm fa difícil creure a on hem arribat, només amb l'ajornament, una setmana, de la G3. Hem complert amb la promesa de fer diferents traçats a la pista a cada meeting, però en alguna ocasió ho hem hagut de fer com a solució d'urgència per poder competir, igual que els canvis del programa horari" afegia.

Clio ICE Trophy (2RM) - Amb Antonio Otero la regularitat al "poder"
Amb l'absència, una vegada més de Vollkan Isik semblava que s'obrien les opcions al triomf d'aquesta G4. Així va ser, però va saltar la sorpresa en ser un "outsider" (Baptiste Panissie) qui va marcar el ritme de la competició. No va donar opció als seus rivals i va saldar amb triomf totes les sortides a pista acumulant la màxima puntuació (40 punts).

Els que lluitaven pel títol van tenir una lluita emocionant, darrere de Panissie. Antonio Otero va tornar a recuperar la regularitat que va perdre a la G3 i va tornar a imposar-se als seus rivals directes. Sens dubte, la regularitat esmentada ha portat el pilot de Puzzle Motor a aconseguir el triomf en la present edició del Clio ICE Trophy.

"La climatologia ens ha complicat molt la feina a tots, sobretot, als organitzadors. Pel que fa a la Clio ICE Trophy, hem complert les expectatives previstes i a cada meeting hem tingut el ple de pilots a les graelles de sortida" comentava el responsable d'Alpine Racing i principal impulsor de la competició esmentada, Josep M. Ferrer, un cop finalitzat el Clio ICE Trophy.

Side by Side. Joel Font en ratxa positiva. Jose Roger es va prendre un "descans"
En l'última oportunitat que li quedava, Joel Font (#Canam 66) va aconseguir estrenar el seu palmarès a les AndbankGSeries 2024, dominant els seus rivals tant a la mànega qualificativa com a la final que va disputar. Per part seva Jose Roger va semblar gaudir del seu tercer títol des d'abans de començar una G4 en què podia lluitar pel ple de triomfs del campionat. Al final es va conformar, molt satisfet, d'estar al tercer lloc del podi.

El podi de la G4 dels SBS a les AndbankGSeries 2024 va estar format per: Joel Font (1r), Nacho Gómez (2n), Jose Roger (3r). "Quan es va iniciar el certamen feia pràcticament un any que no havia pujat al Canam. A partir de les primeres curses vaig notar que la duresa de la suspensió era excessiva. Vam treballar sobre aquest tema i vam aconseguir la millor prestació, sobretot, a la segona carrera de la G3. Avui tot ha funcionat de manera impecable. Per mi si quedessin un parell de meetings més seria perfecte" destacava, el guanyador de la G4, Joel Font.

Entre els SBS atmosfèrics, van ser els pilots més joves que han competit en aquest principi de temporada al Circuit Andorra – Pas de la Casa els que van aconseguir les primeres posicions. A la primera posició del podi va repetir el pilot argentí Joan M. Grigera (15 anys), seguit d'Erik Faura (16 anys) quedant en tercer lloc Marc Solsona.

La classificació final d'aquesta categoria dels SBS ha quedat de la manera següent: 1. Joan M. Grigera, 154 punts, 2. Marc Solsona, 138 p., 3. Erik Faura, 123 p.