Dissabte 18 de maig de 2024
|
10:22 H
Els capitans de l'FC Andorra i la UD Llevant a l'anada. (Foto: FC Andorra)

Se suspèn el partit Llevant UD - FC Andorra per l'incendi de València

Andorra la Vella.- La Unió Esportiva Llevant ha sol·licitat aquest divendres al matí la suspensió i ajornament del partit de dissabte a les 21 hores contra l'FC Andorra amb motiu de l'incendi que es va declarar dijous al vespre als dos blocs residencials de València. La demanda s'ha fet efectiva mitjançant un comunicat a LaLiga, el qual s'ha publicat tot seguit a les xarxes socials i la pàgina web del club. Des de l'entitat llevantinista, han expressat la seva unió al dolor dels familiars i les víctimes i han traslladat el seu agraïment als serveis d'emergències per l'encomiable labor d'aquest terrible fet, segons han declarat en el comunicat.

Per la seva banda, en un comunicat els tricolors han mostrat el suport cap a la petició dels granotes, on han declarat que estan "a l'espera de la decisió que prengui la jutgessa de competició". A més, han volgut contribuir al dol dels afectats pels successos.

Eren poc més de les 13 hores quan el compte oficial de la competició publicava la suspensió i comunicat de manera formal a Twitter. En aquest, figura que tant el duel contra els andorrans com el Granada CF - València CF de primera divisió, queden ajornats a l'espera d'una nova data. A més, s'ha estipulat un minut de silenci en la resta de partits de LaLiga EA Sports i LaLiga Hypermotion.

Els dos clubs de la Comunitat Valenciana hauran de proposar un altre dia i hora per la disputa dels partits. La jutgessa ha establert un termini de sis dies per presentar-ho, segons ha informat la portaveu del consell d'Administració del club, Maribel Vilaplana en la compareixença institucional del Llevant d'aquest divendres a la tarda, on ha volgut recalcar la immediata adherència dels tricolors a la mesura. "Quan tinguem la data exacta, us la traslladarem de seguida. Ara tenim una reunió del consell en la qual es ratificarà la data de la junta d'accionistes" ha explicat Vilaplana. L'entrenador i director esportiu, Felipe Miñambres ha esmentat que el fútbol queda en segon pla i "el més important ara mateix és això".

L'incendi de l'horror

A hores d'ara, el foc que ha arrasat les estructures dels dos edificis del barri Campanar està controlat, però encara queden petits focus que poden tornar a crear incertesa i por. Els bombers valencians volen intentar refredar l'estructura per evitar així ensurts. Des de l'ajuntament de València han confirmat la mort de deu persones no identificades i entre 9 i 15 persones no localitzades. Així mateix, ja s'ha decretat un dol nacional de tres dies en memòria de les víctimes i afectats.

Vilaplana, Miñambres i el màxim dirigent del Llevant UD, Pablo Sánchez han tingut unes paraules de condolença, en l'acte de compareixença, cap a tots els afectats, mencionant que "és una situació que té sobre collits no només als valencians, sinó al país sencer". L'admiració cap al cos de bombers, la mostra de suport i la unió al dol han conclòs les declaracions.