• Un instant del FC Santa Coloma - Inter Escaldes. (Foto: CF Atlètic Amèrica)
  • Un instant del CF Atlètic Amèrica - Esperança. (Foto: CF Atlètic Amèrica)
Per Redacció, 26/02/2024 A LES 12:44

L'Inter Escaldes, cada cop més a prop d'Europa

Andorra la Vella.- Nou gir en la classificació general de la lliga nacional. L'Inter Escaldes s'apropa a Europa i allunya a l'FC Santa Coloma de la lluita pel títol amb la UE. A la part baixa, l'FC Pas de la Casa fa els deures i empata a punts amb el CE Carroi. Tot i golejar a l'Esperança, que passa a ser cuer, el CF Atlètic Amèrica no aconsegueix sortir del pou.

FC Santa Coloma 0 - Inter Escaldes 1

Partit d'enorme repercussió en la lluita per les places europees via Lliga Multisegur entre FC Santa Coloma i Inter d'Escaldes. A més, els de Fede Bessone dormiran una setmana més tancant el top 3, veient com les opcions pel títol s'allunyen en estar a set punts de l'Inter.

La primera part va ser molt física i de lluita per tenir la pilota. L'Inter va ser més incisiu, però els colomencs van tenir les ocasions més clares, sobretot un xut de Rufo a la mitja hora que va acabar al pal. Uns minuts més tard arribaria l'únic gol del partit, Chete rematava de cap al segon pal. Virgili va poder empatar al 43, però el seu xut, desviat per Chus, el va treure Adri amb una bona reacció. A la represa es va mantenir el mateix guió, però els colomencs no inquietaven a Adri, i Bessone va anar fent canvis per canviar la dinàmica, però per més que ho intentava, l'Inter sempre tenia solucions. Només Virgili, un punyal per banda esquerra, era capaç de fer mal; així i tot, va ser substituït al minut 72 i la resta de recursos ofensius, com posar Àlex Sánchez en punta, tampoc van funcionar.

UE Santa Coloma 2 - Ordino 0

La UE reafirma el lideratge després d'encaixar dos gols a un Ordino que va ser sòlid en defensa i valent a l'hora de buscar la meta contrària. Els de Ramón Maria Calderé trenquen així la seva ratxa de dues jornades sense veure porteria i on continuen sumant minuts amb la porteria a zero, sent ja 258.

La primera part va tenir una ocasió per equip colomenc. Al minut 11, Faysal rematava en planxa per sobre del travesser. La rèplica de part de l'Ordino la va protagonitzar Munir, amb un xut des del frontal desviat. Entrada la segona part, els visitants es van poder avançar, però Monsif Khttar, ex de la UE, va enviar un míssil de llarga distància, directe a l'escaire que es va estavellar al travesser. El líder no acabava de generar perill. No obstant això, al minut 67 va aconseguir el gol en una pilota aturada perfectament executada per Mohedano al primer pal i Puentes, de planxa, pentina la pilota al fons de la xarxa. Un gol que arribava després de 258 minuts sense marcar.

Atlètic Amèrica 6 - Esperança 3

Intercanvi de posicions en la part baixa de la classificació entre l'Altètic Amèrica i l'Esperança, després d'una golejada per 6-3 als de Richard Imbernón. Un partit que no va ser apte per a cardíacs.

L'Esperança va marxar al descans amb un avantatge còmode de 0-2, fruit dels gols de Leighton al minut 27 i de Carvalho al 41. Marcel Oliva es va posar l'equip a l'esquena i a la segona part va obtenir un 'hat-trick' que consumava la remuntada. Al 53 va fer l'1-2 i ja en uns últims minuts bojos, va fer el 2-2 al 80 i tres minuts després, sentenciaria el 3-2. David Rodríguez va tornar les taules al 88, però encara quedaven 3 gols que donarien el triomf a l'Atlètic. Balastegui va marcar el 4-3 al 89 i ja en el descompte, van enviar la pilota al fons de la xarxa Thommy Bejarano i de nou Balastegui, per fer pujar el 6-3 definitiu.

CE Carroi 0 - Atlètic Escaldes 4

L'Atlètic continua sumant de tres en tres i ja compta amb una espectacular ratxa de set victòries i un empat en els darrers vuit partits. Amb tot, els de Dani Luque van sofrir abans de poder respirar tranquils.

En una primera part d'absoluta allau ofensiva dels escaldencs, només Guillaume López va ser capaç de superar el guarda meta Mejía, passada la mitja hora de joc. Amb la incertesa del marcador, Scipione va tenir l'empat al minut 67, però la seva rematada de cap va sortir fora per poc i en la següent jugada, Jordan va fer el 2-0 que aportava tranquil·litat a l'Atlètic. En els últims minuts Guillaume va ampliar la golejada de nou amb un doblet, i l'actuació de Rodrigo Piloto que suma set jornades consecutives marcant.

Pas de la Casa 0 - Penya Encarnada 1

Tancava la jornada 18 un Pas de la Casa que tenia l'oportunitat perfecta per sumar punts i agafar distàncies respecte de la zona vermella. Es veia les cares davant el Penya Encarnada, qui es troba en terra de ningú.

Tot i això, els de Javi García van tenir la possessió i les millors ocasions, principalment en botes del nou fitxatge Leo Novak, referència ofensiva que va perdonar el gol als minuts 13 i 21. El Pas, encomanat a les contres, gairebé no va donar feina a Ibáñez en una primera part que va acabar sense gols. A la represa, Vargas va estar a punt d'inaugurar l'electrònic, però va xutar al pal. Poc després, al 63, era Novak qui feia lluir Ferreiro. Seguiria el Penya insistint sobre la porteria contrària i el premi va arribar al minut 97. Gabi Garcia donava els tres punts sobre la botzina davant un Pas que està tan sols tres punts per sobre de la promoció i quatre respecte al descens.

Les emocions de la jornada 19

El pròxim cap de setmana ve amb totes les apostes sobre la taula. La tornada de l'Inter Escaldes - FC Santa Coloma obrirà la jornada dissabte a les 20.30 hores, un duel on els colomencs poden tornar a posar-se en el marc de la disputa. A més, el CE Carroi - Pas de la Casa pot desfer un empat per allunyar-se de les zones de descens i l'Atlètic Amèrica rep al líder en la lluita per sortit del lloc de promoció.