Carregant...

Detall de notícia

  • Els esquiadors Xavier Cornella i Àlex Rius al podi de l'eslàlom de Les Menuires (França). (Foto: FAE)
Per Redacció, 27/02/2024 A LES 16:41

Xavier Cornella i Àlex Rius acaben al top 5 de Les Menuires

Andorra la Vella.- Les Menuires (França) ha viscut aquest dimarts el tancament dels eslàloms FIS, on Xavier Cornella i Àlex Rius han pogut assolir un 4t i 5è lloc, respectivament. Cornella sortia amb el dorsal 1 i ha pogut aturar el crono al 1.36.77, a +1.46 del guanyador, el francès Sacha Dimier (1.35.31). Una cursa on l'esquiador ha patit d'alts i baixos, ja que ha passat de ser 6è en la primera mànega, a 9è en la segona per remuntar i acabar a tan sols un lloc del podi.

Per la seva part, Rius duia el número vuit en una primera mànega on es feia amb la quarta posició de manera provisional. No obstant això, queia vuit posicions fins a la 13a. Finalment, conclou les carreres amb un doblet de top 5 i un temps de 1.36.84, a 0.07 centèsimes de diferència amb Cornella. Qui no ha pogut acabar la segona mànega de l'eslàlom ha estat Àxel Esteve. En el descens de dilluns quedava 'out' després d'un embolic amb una porta, que el feia sortir del traçat. D'igual manera, en la primera de dimarts ha marcat el 8è millor temps.

"L'Àxel s'ha sortit a la segona, però estàvem bé a la primera, per fer una bona cursa", ha declarat el responsable tècnic de l'equip, Fred Beauviel. A banda, ha esmentat que els tres esquiadors han realitzat una primera mànega bastant correcta, la qual els hi pot aportar confiança i la recuperació de les sensacions. Poder assolir aquests resultats en curses de l'estil, fa que s'assabentin que "a Andorra mai hem tingut un grup d'eslalomistes tan bo com aquest. Ho han lluitat", ha conclòs.