Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador del BC MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, en el partit contra el Coviran Granada. (Foto: ACB / F. Rodríguez)
Per Elena Martins, 01/03/2024 A LES 13:36

Lezkano: 'No posarem en compromís la salut de cap jugador'

Andorra la Vella.- Cap de setmana de represa de la lliga Endesa, on el BC MoraBanc Andorra rebrà diumenge (12.30 hores) als actuals líders, el Reial Madrid, en una bombonera que s'espera poder penjar el cartell 'd'entrades exhaurides'. L'aturada ha arribat en el pitjor moment possible a causa de la bona situació de l'equip, segons ha declarat l'entrenador, Natxo Lezkano. "Amb tots els desplaçats per les seleccions participants en la finestra FIBA, com és evident, no hem pogut entrenar amb la plantilla sencera i tampoc al mateix nivell" ha explicat. Se li suma les molèsties a l'abductor de Jean Montero, que finalment no es tracta d'una lesió, i la sobrecàrrega al mateix múscul que Juan Rubio pateix de forma ocasional. Ambdós jugadors no van entrenar dijous amb l'equip i des de l'equip tècnic estan a l'espera de la seva evolució, ja que "no posarem en compromís la salut de cap jugador", ha afirmat l'entrenador.

Els tricolors saben el que toca i a qui s'enfronten. "Són el millor equip de l'Eurolliga i de l'ACB respecte a la regularitat", ha declarat Lezkano després d'analitzar la seva recent victòria de la Copa del Rei, on ha aprofitat per felicitar-los, i les grans actuacions en les cites europees entre setmana. "Quan ets el millor d'una competició, significa que tens molts jugadors de primeríssim nivell i qualsevol suplent seria titular independentment del club", ha incidit, volent afegir que "no es pot dir només un jugador".

La banqueta blanca destaca amb la combinació Edy Tavares - Facu Campazzo - Dzanan Musa, tres jugadors que compten amb la millor valoració del club en la temporada. Al contrari d'ells, els 'merengues' tenen una preparació i un dia a dia que no es pot comparar amb "una voràgine de partits totalment diferent". En l'actual temporada, porten més de 50 matxs, i tot just, acaben de perdre contra el Panathinaikos  quasi a les portes del retorn de la finestra, sense possibilitat de fer un seguit d'entrenaments constants.

Tot i la derrota a casa contra els grecs, el Reial Madrid porta demostrant des de fa més d'una dècada la seva "cultura guanyadora", fet que no els permet "relaxar-se mai". Els andorrans tenen el costum de reveure les seves actuacions durant la primera volta, i aquesta setmana no ha estat una excepció. Segons el 'coach', "sempre hi ha marge de millora". És doncs quan aprofiten per incidir en els detalls, els quals poden utilitzar com a recurs als partits de tornada. "Ells tenen molt pocs punts febles, i és difícil trobar-ne algun i explotar-ho", ha valorat. Els tricolors volen mantenir-se en la línia actual, sense cap adaptació a l'equip, però amb la consciència de com es desenvolupi el joc. "No espero que vinguin de cap altra manera que no sigui per la victòria", ha conclòs.