Carregant...

Detall de notícia

  • MoraBanc Andorra i Zunder Palència en el partit d'anada. (Foto: MoraBanc Andorra)
Per Elena Martins, 08/03/2024 A LES 10:00

L'entrecreuada del matx a Palència

Andorra la Vella.- Després de la derrota contra el Reial Madrid en els deu darrers minuts de duel, el MoraBanc Andorra té l'oportunitat perfecta per començar de cap i de nou al pavelló municipal de Palència (Castella i Lleó). En la cita programada per diumenge 10 a les 17 hores, els tricolors s'enfronten a un Zunder Palència que malgrat anar últims en la classificació general, disputen cada partit amb ambició en la qual és la seva primera temporada a la lliga d'honor del bàsquet espanyol.

La pallissa al Bàsquet Girona abans de l'aturada per la Copa del Rei i la finestra FIBA no ha sigut suficient per als de Natxo Lezkano. A poc a poc, van veure com el partit amb els líders se'ls hi escapava de les mans després del triple anul·lat a Jean Montero. Baixen una posició respecte a la classificació de la setmana passada (del 13è al 14è lloc) i es queden a tan sols tres posicions de la zona vermella. Ara, veuen com tornen a jugar-s'ho tot contra un rival directe. Una victòria o una derrota poden fer molt mal en l'àmbit mental de l'equip.

I si al futbol es parla que el calendari del mes de març és difícil, al bàsquet tampoc es queden endarrere. Els andorrans viuran fins a dos partits amb rivals directes (Zunder Palència i Basket Saragossa) i uns altres dos contra equips que estan a la part alta de la classificació (Lenovo Tenerife i UCAM Murcia). En la mateixa situació es troba l'equip dirigit per Luis Guil. Just una setmana més tard de rebre als tricolors, hauran de viatjar cap a Saragossa. El mes l'acabaran amb la presència a casa dels líders i dels 'aurinegres'. Així, els liles valoren aquesta com l'ocasió perfecta per reincorporar-se a la lluita per la permanència i poder iniciar el camí per tenir la plaça fixa a l'ACB la pròxima temporada.

No és novetat que la lliga Endesa és una competició difícil, però en ser recentment ascendits ho fa encara més complicat. Des de principi de temporada, només han pogut guanyar quatre dels 25 matxs ja celebrats. Una estadística que no és gens favorable i que, a més, s'ajunta amb el canvi d'entrenador al desembre i les noves incorporacions de joves destinats a ser futures estrelles. El seu últim fitxatge, l'estatunidenc Jaylen Hands ha vingut com raig de llum enmig de tota la tempesta. Només ha disputat un sol partit, el de diumenge passat contra el València, però ja és el millor jugador de la temporada del club castellanolleonès. Hands va assolir 14 punts, tres triples, cinc rebots, cinc assistències i una valoració de 17 (a 1,5 punts del segon millor valorat, Anzejs Pasecniks).

En la roda de premsa posterior al partit disputat a 'La Fonteta', el segon de Sergio Scariolo a la selecció espanyola va esmentar que la derrota els hi ha servit d'aprenentatge per enfrontar-se a un altre equip "molt físic". No és la primera vegada que ambdós equips es troben a la pista. De fet, s'han vist les cares fins a vuit cops, on tres se'ls ha emportat el Palència i cinc el MoraBanc. En l'últim partit al Poliesportiu d'Andorra, els liles van perdre per 87-74.