Carregant...

Detall de notícia

  • El secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes; el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella i el president de la FAC, Gerard Riart amb l'equip de la federació andorrana de ciclisme per a la temporada 2024. (Foto: Cecilia Bellomo / FAC)
Per Redacció, 07/03/2024 A LES 17:00

Els mundials i els Jocs dels Petits Estats són les prioritats de la FAC

Andorra la Vella.- La federació andorrana de ciclisme (FAC) ha presentat aquest dijous al matí a Pal els objectius principals pels integrants dels equips nacionals per a la temporada. Enguany, el mundial de BTT que acollirà l'estació de Pal Arinsal i el de ruta a Zurich (Suïssa) és la prioritat actual. En addició, segons un comunicat emès per la federació, buscaran tenir el màxim de presència internacional durant el curs. A banda, s'ha fet oficial l'acord amb Pal Arinsal per a tres anys com a patrocinador principal de la federació on s'ha esmentat que, a més, donarà suport a dos esportistes de manera individual cada temporada. En aquesta ocasió seran Arnau Graslaub en descens i Kilian Folguera en BTT. En aquest sentit, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, ha mostrat la seva satisfacció per "continuar confiant en la FAC".

El president de la FAC, Gerard Riart, s'ha mostrat orgullós perquè "el ciclisme andorrà continua creixent i això és sempre bo" i ha afegit que volia "donar les gràcies a tots els patrocinadors i col·laboradors que ens donen suport. Sense ells no podrien fer el que fem". Per la seva banda, el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, ha valorat el patrocini privat, ja que "és important que hi hagi empreses que confiïn en el treball federatiu i també és important que les federacions no només esperin els diners públics i que treballin en el patrocini privat, com és l'exemple de la Federació de Ciclisme". S'espera un treball intens en aquest any per part dels integrants de la FAC. Així doncs, les curses seran un bon test de cara als Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2025.

Integrants dels equips


Durant aquesta reunió, també s'han confirmat tots els components dels equips nacionals de la FAC. En la categoria cadet de BTT participaran Arnau Postigo i Roger Delgado; en sub-23 estaran Nuno Gomez i Roger Turné; i en la categoria elit es comptarà amb la presència de Xavier Jové, Kilian Folguera, Oriol Pi i Jéssica Cruz.

Pel que fa al DH, només hi haurà representació en la categoria elit amb Àlex Isca i Arnau Graslaub. En ruta, però, pujaran a la bicicleta Gerard Mora (cat. júnior), Adrià Regada (cat. sub-23), Enzo Fuentes (cat. sub-23) i Oscar Cabanas (cat. elit). Finalment, la secció 'gravel' la formaran corredors d'altres disciplines els quals doblaran sempre que puguin. D'aquesta manera, els integrants seran Xavier Jové, Kilian Folguera i Oscar Cabanas.