• Un instant del partit Inter Escaldes - Atlètic Amèrica. (Foto: FAF)
Per Redacció, 18/03/2024 A LES 10:59

Semifinals de primera

Andorra la Vella.- Ronda sense sorpreses als quarts de final de la Copa Constitució Valira Seguretat, on els favorits van assolir la victòria amb més dificultats de les previstes. En l'eliminatòria més igualada, la sort i la pena màxima van decidir que el Pas havia de passar per davant de l'Ordino.

FC Ordino 1 (3) - FC Pas de la Casa 1 (4)

El Pas de la Casa es classifica per a les semifinals de Copa per segona temporada consecutiva, després de superar l'Ordino en la tanda de penals.

Els de Sebas Galles van dur la iniciativa als primers minuts, liderats per un Monsif Khttar que al 8' va enviar la pilota a la creueta. Amb tot, van ser els encampadans els que es van avançar en l'electrònic en la primera ocasió clara de gol, superada la mitja hora de joc. Va ser a pilota aturada, en una penjada de Jordi Rubio que rematava sol al segon pal Alfaiate a la xarxa. L'Ordino va poder empatar tot just abans del descans, però Khttar va tornar a enviar la pilota a la fusta. Qui sí que trobava l'encert a la segona part, en la porteria contrària, va ser Juan Moreno. Rebia des de la frontal al 65' i feia un xut amb bot i col·locat que va sorprendre Ferreiro.

El partit anava a la pròrroga i al minut 103, Luken Iturrino va ser expulsat en veure la segona groga. Tanmateix, no va haver-hi ocasions i la classificació passava a decidir-se als 11 metres. Aquí, va sorgir la figura de Ferreiro, que va aturar dos penals perquè un ex de l'Ordino, Joao Pedro, marquès el quart penal i decidís l'eliminatòria a favor del Pas.

UE Santa Coloma 1 - Penya Encarnada 0

El líder de la Lliga Multisegur Assegurances va tenir un duríssim rival en els quarts. No obstant això, la qualitat de joc va ser decisiva.

La primera part va ser clarament per al Penya Encarnada, tot i que Chirri Monje i la resta de l'equip no van acabar d'arribar amb claredat a l'àrea contrària. Manu Calvo va tenir la més clara, amb una rematada de cap al primer pal que va sortir fora per poc. Es va arribar al descans amb el 0-0 i en la segona part, la UE feia un pas endavant per prendre el control de la pilota. Karim va tenir el gol als minuts 56 i 74, però el seu xut des de la frontal van trobar-se amb un gran Ibáñez. La meta del Penya, però, no va poder fer res per evitar el gol d'Obama al 77, qui va rebre una passada en llarg de Karim i de primeres va superar per alt Ibáñez per donar als colomencs l'accés a les semifinals.

Inter Escaldes 1 - Atlètic Amèrica 0

El defensor del títol, l'Inter d'Escaldes, va fer bons els pronòstics i es va classificar per a les semifinals patint més de l'esperat. Perquè només Gallego, amb un xut potent creuat al minut 15, va ser capaç de superar Guillén.

A la primera part, entre Guillén i la creueta van evitar el gol al minut 9. També tindrien ocasions clares Sascha i Chete. Amb tot, es va arribar al descans amb un ajustat 1-0 al marcador. L'Inter va tenir alguna aproximació de perill més que va desaprofitar. Tot i que es va mostrar solvent en defensa en els últims minuts sense concedir ocasions a l'Atlètic Amèrica, no va respirar tranquil fins al xiulet final.

Ranger's 0 - Atlètic Club Escaldes 4

L'Atlètic és possiblement l'equip més en forma de la Lliga Multisegur, i davant tenia l'únic representant viu de la Lliga Unida, un Ranger's que va donar la cara. No obstant això, va caure davant la qualitat i el bon joc dels de Dani Luque.

Els escaldencs deixaven sentenciada l'eliminatòria en els primers 45 minuts. Després dels avisos de Denches i Pedra, Valero va rebre a l'àrea per quedar-se davant André i superar-lo per fer el 0-1. El segon, abans de la mitja hora de joc, va ser obra d'un Guillaume López que no falla en la seva cita amb el gol. Guanya l'esquena de la defensa, li fa un barret al porter i marca a porta buida un golàs. Poc abans del descans, Pedra va posar la cirereta del pastís a la sortida d'un servei de cantonada.

L'Atlètic continuava generant perill a la segona part, però tampoc va renunciar a la porteria contrària un Ranger's que la va tenir amb Carlos González al minut 63, però Rabelo va fer una gran intervenció. El 4-0 definitiu va portar la signatura d'un altre 'killer' que tampoc falla mai a la cita amb el gol. Rodrigo Piloto, que porta 9 jornades consecutives marcant en lliga, també va veure porteria al minut 65 per segellar l'accés a la següent ronda.

Els pròxims partits, que decidiran l'anhelat duel final, es disputaran el 24 i 25 d'abril. El primer estarà a càrrec de l'Inter Escaldes contra el Pas de la Casa, un partit que després de veure ambdues eliminatòries, pot passar de la golejada a una altra tanda de penals (dimecres 24, 20.45 hores). En l'altre, però, s'espera un duel de titans entre el líder de Lliga Multisegur Assegurances i l'equip preferit per guanyar la copa, una UE Santa Coloma - Atlètic Club Escaldes (dijous 25, 20.45 hores) que promet posar el colofó d'or abans de la final.