Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiadora Lea Ancion. (Foto: FAM)
Per Elena Martins, 19/03/2024 A LES 17:36

Ancion i Palmitjavila triomfen a l'U20 mundial

Andorra la Vella.- La federació andorrana de muntanyisme (FAM) tanca una temporada júnior d'ensomni, on Lea Ancion ha pogut assolir la 2a posició al rànquing de la general de l'ISMF Youth World Cup U20. En categoria U20 masculina, Max Palmitjavila ha tancat el top 5 mundial. Aquest és un sumatori de tots els resultats aconseguits, i segons esmenten des de la federació, estan "molt contents de la seva temporada".

Ancion, l'estrella del muntanyisme

La plata d'Ancion a la general U20 no és casualitat. En un any en què ha participat en 17 curses, els seus resultats més 'baixos' han sigut les 7es posicions obtingudes en la vertical i individual de la Copa del Món a Jennerstier (Alemanya). Però, a més d'un esportista li agradaria que aquests fossin els seus pitjors resultats. La tricolor ha brillat, i sembla que hagi volgut contribuir als assoliments de l'esquí andorrà. Ja es podia preveure com aniria el curs en quedar 2a al primer sprint de l'any a Méribel (França). Fins a principis de gener, semblava que només sabia veure el podi. I no és per menys, si l'esquí que ha estat realitzant era d'enveja. Així doncs, l'U20 tanca la participació amb el millor lloc a la vertical de la copa nacional d'Andorra.

Palmarès Lea Ancion 2023-2024

x1 medalla d'or (Copa nacional d'Andorra - 3 fronteres Grandvalira); x3 medalles de plata (Copa del Món de Méribel, Campionat nacional de França i Copa d'Europa de Chamonix); i x4 medalles de bronze (Copa del Món de Méribel, Campionat nacional de França, Copa d'Europa de Chamonix i Copa del Món de Bormio).

Palmitjavila segueix en línia

Qui tampoc es queda endarrere és el canillenc Palmitjavila, que amb només 18 anys ha continuat amb els èxits de la temporada passada. Enguany, ha fet acte de presència en moltes més curses per agafar ritme de competició en una nova categoria (passava de l'U18 al U20). I, tot i això, ha pogut demostrar la seva qualitat en 19 curses, on en 15 d'elles ha quedat dins del top 10. De la mateixa manera que Ancion, l'esquiador iniciava amb un 5è lloc la temporada i tota la pressió dels sis ors de la 2022-2023. Tanmateix, ha trepitjat fort, deixant clar que està aquí per quedar-se i que segurament, en la pròxima edició vagi per més.

Palmarès Max Palmitjavila 2023-2024

x1 medalla d'or (Copa nacional d'Andorra - 3 fronteres Grandvalira); x2 medalles de plata (Campionat nacional de França de Courchevel i Combe Bénite); i x4 medalles de bronze (Campionat nacional de França de Courchevel i Combe Bénite, Copa d'Europa de Chamonix, Copa del Món de Molde).