Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiadora Íria Media a Pozza di Fassa (Itàlia). (Foto: Skilv)
Per Redacció, 25/03/2024 A LES 17:24

Medina i Mijares al top 3 del Campionat d'Espanya

Andorra la Vella.- Tret de sortida als Campionats d'Espanya a Formigal que aquest dilluns ha acollit la primera cursa de la cita: el gegant femení. Així, Íria Medina i Carla Mijares s'han fet amb les dues primeres posicions del podi en la seva millor carrera de tota la temporada. A més, han pogut assolir una millora de punts FIS.

Medina s'ha imposat amb un crono de 1.53.51, marcant el segon millor temps en la primera mànega, només superada per Carla Mijares. Tanmateix, a la segona assolia el millor crono i aconseguia, finalment, la victòria. Així, millora el seu resultat en punts de Peio (33.06) amb 31.77, els quals faran mitjana amb la marca més destacada del curs obtinguda a Alpe Cernis (30.81). Medina rebaixarà, doncs, la seva puntuació FIS, que actualment és 32.32.

De fet, Mijares s'ha quedat a tansols +1.12 de la seva compatriota, en deixar-se anar el temps en el segon descens. Igualment, Mijares baixa els seus punts a 41.74, respecte als actuals 42.84. Cal destacar que la tricolor no havia competit encara en aquesta temporada en la disciplina de gegant.

Per la seva banda, Clàudia Garcia no ha pogut acabar la segona baixada, tot i fer el 7è millor temps en la primera. En canvi, Emma Ledesma sí que ho ha pogut fer per a la 16a posició.

Caminal, 25a al descens a Sarntal

L'estació de Sarntal (Itàlia) ha presenciat una jornada intensa de descens corresponent als Campionats Nacionals italians de velocitat. Així doncs, Jordina Caminal ha estat 25a amb 1.07.87, a +2.18 de la guanyadora, la italiana Nicol Delago (1.05.69). El mateix escenari s'ha produït en el primer entrenament oficial, on la tricolor ha estat 22a (1.07.85), a +2.40 del millor crono, també assolit per Delago.

En la programació de dimarts, figura una doble cita amb el supergegant, ja que es correrà un del Nacional d'Itàlia i un altre del Nacional de San Marino.