Carregant...

Detall de notícia

  • El motorista Xavi Cardelús. (Foto: Xavi Cardelús)
Per Redacció, 09/04/2024 A LES 11:10

Cardelús, rumb als Estats Units

Andorra la Vella.- Els Estats Units i, concretament, el circuit de les Amèriques, seran aquest cap de setmana l'escenari del tercer Gran Premi de la temporada al Campionat del Món de Moto2. Xavi Cardelús arriba a aquesta cita amb el propòsit de fer un pas endavant i continuar acumulant experiència i quilòmetres mentre escurça la diferència respecte als millors pilots de la que, segurament, és la categoria més igualada del Campionat del Món de MotoGP.

Així doncs, aquest és un dels escenaris més llargs amb una corda de 5.513 metres i, malgrat ser força ràpid, té alguns punts molt tècnics com la frenada del final de la recta principal que té un desnivell de 41 metres.

En aquest sentit, Cardelús és coneixedor de l'exigència i importància del traçat. "Exigent perquè el circuit de les Amèriques ho és i important ho ha de ser perquè vull que sigui un punt d'inflexió després d'haver tingut un cap de setmana no del tot satisfactori a Portimao" ha assenyalat. A banda, ha esmentat que, amb l'equip, s'ha pres la decisió de variar la dinàmica de treball als entrenaments per provar més coses. "En principi, era una idea que no m'acabava de fer el pes, però m'he adonat que és el camí a seguir per aconseguir una bona classificació i no haver de començar les curses des de tan enrere" ha incidit. El pilot ha recalcat que iniciar des de posicions baixes fa que hagis de remuntar i assumir més riscos dels convenients. "Espero que els resultats es comencin a veure des del primer entrenament" ha conclòs.

Els primers entrenaments es disputaran divendres a partir de les 16.50 hores i les 21.05 hores, respectivament. Un dia després, es disputarà el tercer entrenament a partir de les 16.25 hores, i la Q1 a les 20.45 hores. La cursa de diumenge està prevista per les 19.15 hores.