Carregant...

Detall de notícia

  • El pilot Xavi Cardelús en un instant dels entrenaments als Estats Units. (Foto: Xavi Cardelús)
Per Redacció, 14/04/2024 A LES 09:29

Cardelús sortirà en 27a posició al Gran Premi de les Amèriques

Andorra la Vella.- Xavi Cardelús prendrà aquest diumenge la sortida del Gran Premi de les Amèriques des de la 27a posició, tal com han determinat les sessions classificatòries que s'han fet dissabte al traçat dels Estats Units. La primera sessió del dia ha estat positiva per al pilot nacional, ja que ha millorat en un segon i 3 dècimes la seva millor volta de divendres i, malgrat que els seus rivals també ho han fet, ha retallat de mig segon la diferència amb els millors registres de la categoria. La seva volta ràpida ha estat de 2.10.542.

Finalment, a la Q1, el pilot de Fantic Ràcing ha rodat dues dècimes de segon més lent que al matí i s'ha classificat 13è del grup de 15 pilots que disputaven aquest entrenament. Aquest resultat, combinat amb el de la Q2 el situa a la novena fila de la graella per la cursa.

Així doncs, Cardelús ha esmentat que tot i haver millorat, "o ha estat suficient perquè tothom ha anat rapidíssim i també han rebaixat els registres que van aconseguir dissabte". "Hem fet un petit pas endavant, ja que he estat més d'un segon per sota dels meus temps previs i, sobretot, la diferència respecte als pilots que m'han precedit s'ha reduït de prop de mig segon" ha explicat. Ara bé, és conscient del llarg camí que queda per recórrer en la posada a punt de la moto i estratègia de treball als entrenaments. En la cursa de diumenge, el perjudicarà sortir des de les posicions de darrere, però el pilot té la voluntat de "marcar un ritme constant per continuar progressant". "És important acabar curses i sumar el màxim de quilòmetres possible" ha conclòs.

La cursa començarà a les 19.15 hores, hora andorrana, on els pilots de Moto2 hauran de fer un total 16 voltes.