• El migcampista Jorge Pombo en un instant del partit contra l'Eibar. (Foto: FC Andorra)
  • El davanter Jon Karrikaburu al partit de diumenge. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 14/04/2024 A LES 19:16

L'Eibar s'imposa a un FC Andorra a mig gas i sobrepassat (0-2)

Andorra la Vella.- La situació de l'FC Andorra a la zona de descens és la història interminable. Sembla que cada cop que fan un pas endavant, en reculen dos. Els d'aquesta setmana han sigut la derrota amb manca d'intensitat contra l'Eibar per 0-2 a l'Estadi Nacional, la qual s'ha ajuntat amb les victòries de l'Amorebieta, 1-2 al Ciutat de València; i l'1-0 de penal per part de l'Albacete al Tenerife. Així doncs, dormiran penúltims a l'espera del darrer partit de la jornada, un Alcorcón - Villareal B que els pot tornar a deixar com a cuers.

A l'inici del partit, els de Ferran Costa han patit a causa del bon plantejament ofensiu dels guipuscoans. En aquest sentit, al minut set, els de Joseba Etxebarria ja havien gaudit de dues ocasions clares i un córner a favor. A partir d'aquest moment, es viuria un autèntic duel trencat amb un lleuger domini dels visitants, que aprofitaven cada arribada per intentar trobar porta. Per part dels pirenaics, poques oportunitats, però prou encertades. La millor de la primera part ha vingut de la mà del defensa Diego Alende. Al minut 28, ho intentava amb una rematada de cap que anava a mig gas. Justament el gallec, marxaria lesionat cinc minuts després.

Les taules es mantenien al mig temps, però l'equip armer capgirava el panorama just abans d'arribar als 10' de la represa. Una perduda entre tres defenses per banda esquerra ha provocat un passi excel·lent de Stefan Simic a Jon Bautista, que rematava al pal curt per marcar el 0-1. Amb tot, els tricolors han continuat intentant-ho, sobretot amb el reforç determinant d'Álex Calvo (62'). La sort queia momentàniament de part dels locals quan l'àrbitre decretava la pena màxima en una acció sobre el mateix Calvo a l'àrea. Finalment, el VAR denegava el penal en interpretar que Bautista havia tocat baló. I en l'acció successiva, el número '18' dels bascos sentenciava el 0-2 final.

Per part del míster, poca autocrítica i molta excusa en les declaracions postpartit. Queda molt per fer d'un FC Andorra que durant els darrers minuts s'ha vist completament abatut, sense ganes ni força per lluitar pel matx. S'ha de millorar en la intensitat i contundència del seu propi joc si vol arribar a sumar de tres a Cornellà (diumenge 21, 14 hores).