• Un instant del matx Dreamland Gran Canaria - MoraBanc Andorra. (Foto: MoraBanc Andorra)
Per Redacció, 15/04/2024 A LES 10:14

Tercer quart de sentència al Gran Canaria Arena (97-92)

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra acaba caient al gairebé inexpugnable Gran Canaria Arena en un partit on s'ha tornat a veure la cara més competitiva i atrevida dels tricolors. Després d'una gran primera part, els canaris han castigat de valent les errades del tercer quart per encaminar a favor seu el partit. Tot i això, els de Natxo Lezkano, per mitjà d'aixecar-se de les seves cendres, s'han quedat a les portes de capgirar un enfrontament que s'havia posat molt costa amunt.

Rumb cap a les Illes Canàries per visitar una nova pista molt complicada. L'enfrontament a Andorra, va ser molt superior un Dreamland Gran Canaria que va aprofitar tota errada local, i això, els tricolors ho tenien clavat a la ment com un punyal. Concentració i el focus molt ficat en continuar millorant i continuar amb la bona dinàmica, davant un rival que lluita per posar-se entre els quatre capdavanters de la taula classificatòria. Els homes de Lezkano han sortit molt 'endollats', donant els primers cops i mostrant-se molt sòlids en defensa i en atac, veient com després de cada llançament els locals havien de treure des de la línia de fons.

Jerrick Harding i Jean Montero anaven com un coet (8 i 10 punts respectivament al primer quart). Una bona versió de Salvó ajustava finalment un primer assalt que acabava favorable als tricolors (24-28). El Gran Canaria ha arribat a patir bastant per saber com aturar a un MoraBanc Andorra que havia anotat gairebé 30 punts en un quart. Per aquest motiu, el duel s'enfangava baixant moltíssim el ritme i pujant els contactes. Aquest fet no agafava als visitants per sorpresa, i en unes bones accions als ambdós cèrcols agafaven un avantatge molt bo de 8 punts de diferència entrant a l'equador del segon període (29-37). Naturalment, reaccionarien els grocs, però amb gran final de període els pirenaics tancarien la primera part amb el resultat de 39-47 que feia justícia a la bona feina.

Malauradament, de més a menys anirien les coses pels andorrans. Aprofitant la bona dinàmica que encara tenien als llavis, començàvem forts la segona part per tornar a recuperar els 8 punts per sobre del rival. D'altra banda, la novament esperada reacció dels canaris apareixia i amb valor doble. Els de Lakovic aprofitaven el seu talent per empatar el partit entrant en el tram final del tercer assalt i així provocar el temps mort de Lezkano. En la represa, una sèrie d'accions no han estat favorables a un MoraBanc Andorra que, en un tancar i obrir d'ulls, es veia 7 punts a sota. L'encert passava de blanc a negre pels tricolors i de negre a blanc pels grocs, i això minava moltíssim la moral de l'equip.

Al rescat, i per tancar el quart, apareixia un tres més addicional de Harding pel 67-64 amb tot en joc. Últim quart decisiu on apareixen els jugadors clau i els detalls marquen la diferència, la màxima igualtat d'aquesta Lliga Endesa no perdona. Els canaris treien ràpidament la crosta de la ferida del MoraBanc i tornaven a col·locar un màxim avantatge, ara d'11 punts. Quan altres podien haver-se deixat anar, els tricolors tornaven a ser fidels a la seva identitat i, amb molt d'ofici, s'enganxaven novament al partit. Liderats per un Tyson Pérez que s'ho tornava a deixar absolutament tot a pista, es van quedar a les portes de culminar una remuntada que hagués estat una proesa, per com de complicat s'havia posat el partit i tenint present que el Dreamland Gran Canaria només ha perdut dos partits en la seva pista.

Resultat final de 97-92 on el MoraBanc Andorra ha tornat a ser aquell equip que es creix davant els reptes més complicats. S'han quedat a les portes d'obtenir una victòria que hagués estat magnífica, però "tenim clar que aquest és el camí".