• Un instant del partit Pas de la Casa - Inter Escaldes. (Foto: FAF)
Per Redacció, 15/04/2024 A LES 10:51

La UE Santa Coloma falla i ajusta la batalla pel títol i Europa

Andorra la Vella.- El líder empata amb el Penya i Inter, mentre que FC Santa Coloma i Atlètic no fallen. L'Esperança en el partidàs entre els dos últims que va tancar la jornada 22. A baix també s'estreny la classificació.

UE SANTA COLOMA 1 - PENYA ENCARNADA 1

El líder obria la jornada 22 amb un empat davant el Penya Encarnada en un duel amb alternatives a les dues porteries.

El Penya, de fet, va poder marxar al descans en avantatge en el marcador, per un penal al minut 7 comès sobre Vargas que va xutar Manu Calvo i que Navarro va aturar. Al descans es va arribar sense gols i als 5 minuts de la represa, aquest cop sí, el Penya s'avançava amb gol de Coro. La UE reaccionava com calia i buscava l'empat. No ho aconseguirien ni Obama, ni Cifuentes ni Bolívar, però al límit del temps reglamentari, al 87, Álvaro Sánchez va protagonitzar una jugada individual per banda dreta que definia sense angle a dins, per establir l'1-1 definitiu.

ATLÈTIC ESCALDES 1 - FC ORDINO 0

L'Atlètic Escaldes no ho va tenir fàcil per superar un Ordino que sense objectius a la classificació, va posar les coses molt difícils al vigent campió.

Jordan Gutiérrez va marcar al minut 13 el que seria l'únic gol del partit amb un control i xut dins l'àrea imparable per a Marinovich. L'Ordino va tenir una gran ocasió al 32' amb un xut llunyà d'Edu Sánchez que va refusar Adri Muñoz, però Aaron, sol al rebuig, va decidir passar-la, sense èxit, quan tenia més opcions de xutar directe i establir l'empat. Abans del descans va aparèixer la connexió Guillaume-Rodrigo, però Marinovich va fer una gran intervenció. Ja en la segona part, l'Atlètic es va dedicar a conservar l'avantatge davant un Ordino que va tenir ocasions de Tellado i sobretot de Luken, amb un xut primer xut a la creueta (56') i un segon que va desviar Marcel Sgrò amb el cap, quan la pilota ja es colava a la porteria.

FC SANTA COLOMA 4 - CE CARROI 0

El FC Santa Coloma també va aprofitar l'empat de la UE per retallar distàncies amb un triomf més patit del que indica el 4-0 final.

Els de Fede Bessone van resoldre a la segona part després d'una primera part sense gols, malgrat que Guillem Jiménez al minut 19 i Mourelo al 38 van estar a punt d'inaugurar el marcador. Fins al minut 48 no va arribar el primer, obra de Novoa. Tot seguit (50'), va arribar una jugada clau. Sepulvida va veure la vermella en fer falta a Virgili sent l'últim home i va deixar el seu equip en inferioritat. Així va ser més fàcil per als colomencs, que van aconseguir el segon mitjançant Mourelo al minut 65, al 88 va marcar Jilmar de penal comès sobre Mikel Bueno i Virgili va fer el quart ja en temps de descompte.

FC PAS DE LA CASA 0 - INTER ESCALDES 1

L'Inter també va fer els deures, no sense patir, però va assolir un triomf que el situen a dos punts del líder UE i que el fa dependre d'ell mateix per proclamar-se campió, ja que encara queda un duel entre els dos primers classificats en les cinc jornades que falten.

El gol dels escaldencs va arribar al minut 19, en una falta que va penjar Ivan Alonso a l'àrea i que Rafa Brito es va marcar en pròpia meta quan intentava refusar amb el cap. Silverio es va encarregar de mantenir el Pas viu al descans després de guanyar dos braç a braç davant Argañaraz i Berlanga, i de veure com un xut d'Ivan Alonso a 5 minuts per al descans s'estavellava a la creueta. A la segona part l'Inter va poder sentenciar, però de nou Sascha i Argañaraz es van topar amb Silverio i Feher, amb el travesser. En els últims minuts, el Pas va posar en problemes els escaldencs amb Alfayate incorporat a l'atac i fallant una ocasió clara al 82, a més d'un gol anul·lat al límit del temps reglamentari.

ATLÈTIC AMÈRICA 0 - CF ESPERANÇA 5

Partidàs entre els dos últims classificats de la Lliga Multisegur, que s'intercanvien les posicions a la taula gràcies al triomf de l'Esperança.

Els últims minuts de la primera part van ser decisius, amb l'actuació estel·lar d'un Gabi Leighton que va forçar dos penals i l'expulsió de Basterrechea. Luis Blanco va xutar els dos. El primer, al 38, el va marcar. El segon, al 40, el va xutar al mateix lloc i Guillén el va aturar. Al 44, Paulino va veure la segona groga deixant l'Atlètic Amèrica amb nou homes i al descompte, Blanco va marcar el 0-2. La sentència va arribar als 5 minuts de la represa, amb un nou penal comès sobre Leighton que va materialitzar Rui Beja. Encara hi hauria temps per dos gols més; el quart, obra de Rente al minut 73 i el cinquè, de Sergi Moreno al 85. L'Atlètic Amèrica és ara el cuer amb vuit punts, a dos de l'Esperança, quatre del Carroi i sis del Pas.