Carregant...

Detall de notícia

  • L'FC Andorra en el darrer partit a l'Estadi Nacional contra l'Eibar. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 17/04/2024 A LES 13:57

Puntuar per la permanència i el 4-2-3-1: a què s'enfronta l'FC Andorra?

Andorra la Vella.- La situació es complica cada vegada més i d'aquí a poc tot estarà resolt. L'FC Andorra busca la salvació 'a la desesperada' amb menys partits per disputar i l'entrada en joc de les victòries dels rivals directes. Així com el cap de setmana s'iniciava a tan sols un punt, encaren el següent a tres i un nou enfrontament amb un candidat a estar a Primera divisió. A més, Mirandes, Alcorcón i Amorebieta guanyen els seus respectius partits, complicant-li l'afer al combinat dirigit per Ferran Costa. Set jornades, 21 punts en joc, a quant està realment la salvació?

Queden sis partits contra candidats a 'Play-Offs' i un contra equip pel descens, l'Albacete. Fins a la 13a posició, on se situa l'Osca, pot passar qualsevol cosa. De fet, inclús Saragossa podria acabar amb un peu a Primera RFEF en la jornada 42 si no fa els deures i la combinació de resultats es complica. L'entitat tricolor té una arma de doble fil a les seves mans: per una part, té guanyada la diferència de gols amb Vila-real B i Alcorcón (a hores d'ara), però només té el 'goal average' a favor amb els de Mehdi Nafti, a l'espera del duel contra els manxecs (pròxim 5 de maig a les 16.15 hores, de moment el tenen perdut per 3-1). A l'empat, està amb Mirandes (4-4), Vila-real B (1-1) i Eldense (3-3).

En aquest sentit, el pitjor escenari per l'Andorra seria queda empatat a punts contra Amorebieta, Saragossa o Osca, on si o si acabaria caient al pou amb una puntuació igualada. Si com a mínim, aconsegueixen sumar de tres en els duels a casa (Racing de Santander, Albacete, Burgos i Ferrol) i empaten en dos dels tres matxs fora, podrien firmar la permanència. Això sí, està ben clar que Costa no es pot conformar amb el mínim.

Rotació de l'equip

L'absència de Diego Alende en la línia defensiva suposarà una entrecreuada en l'alineació i formació. S'ha pogut observar que el míster ha apostat en ambdós partits per un 4-2-3-1, dipositant tota la seva confiança en Jon Karrikaburu com a punta; un mig del camp presidit per Jandro Orellana i Sergio Molina amb el suport d'Ivan Gil i Julen Lobete de carrilers a la baixa; i Pombo pujant una mica per fer dupla amb el '9'.

A la defensa, però, els quatre cavallers de càrrega es portaven tota la presència escènica: Diego Pampín i Alex Petxarroman per les bandes amb obertura i Alende i Pastor exercint de murs davant la porteria. Després d'una mala actuació per part de José Marsà, s'espera que José Martínez o Adrià Vilanova acompanyi al de Barcelona, qui també podria arribar a intercanviar-se la posició amb Petxa per exercir de lateral. Així doncs, el '3' i el '5' es quedarien a la frontal de l'àrea, assumint el màxim rol defensiu.