Carregant...

Detall de notícia

  • El jugador Jorge Pombo durant un entrenament. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 17/04/2024 A LES 11:58

Pombo veu amb bons ulls la dinàmica de Costa

Andorra la Vella.- La derrota contra l'Eibar a casa ha estat un cop molt dur per a l'FC Andorra, que veu com les possibilitats de la permanència s'allunyen encara més amb les victòries dels rivals directes. Ara, però, el vestuari només pensa en el pròxim duel contra l'Espanyol (diumenge, 14 hores). Els 'pericos' estan empatats a punts amb els de Joseba Extebarria i el Reial Valladolid. Així doncs, necessiten posar distància pel mig i fer-se amb la darrera plaça de l'ascens directe. "Tenim moltes ganes de donar-ho tot per treure els tres punts allà" ha afirmat el davanter Jorge Pombo.

Un cop més, són conscients de la dificultat del camp on van a jugar. L'Stage Front Stadium només ha vist una derrota en tota la temporada, a l'octubre contra el Leganés (0-1), i no estan acostumats que cap equip s'imposi per sobre d'ells. Cal destacar que al combinat dirigit per Manolo González li està costant arribar a porteria en els darrers enfrontaments. En conseqüència, els nacionals podrien arribar a fer mal per aquest costat. Saben el que han de fer per arribar a guanyar, i estan entrenant "a 'full'" per fer-ho. "Ho preparem amb ganes i il·lusió" ha declarat, convidant a tothom que pugui viatjar fins a Cornellà de Llobregat a acompanyar-los.

Així doncs, els de Ferran Costa volen remeiar el mal plantejament i concentració en el joc que van demostrar el cap de setmana passat, i anar a buscar la suma màxima en aquest tram final. No és fàcil. Molt menys si es mira la programació i s'analitzen els equips. Tornen a estar penúltims, amb diferència de tres d'eixir de la zona vermella, i de cinc per assegurar-se l'estança provisional a Segona. Amb tot, el de Saragossa ha declarat que "el futbol és així". "Sabem que les deu últimes jornades són les més importants" ha revelat. L'aspecte negatiu és el 'goal average', on els tricolors el tenen perdut amb contrincants que lluiten per no caure a Primera RFEF. Ja no depenen de si mateixos, han de fer la feina i esperar que torni la ratxa de 'bona sort' amb els resultats que no van poder aprofitar.

Sarabia vs. Costa

El míster sempre porta un lema per bandera: tranquil·litat, visió a llarg termini i el cap als peus. Una filosofia que sembla impossible d'assolir a hores d'ara. "Hem de fer el que ell (Costa) ens demana, si som capaços de fer el que plantegem dia darrere dia, al final sortiran els resultats" ha analitzat el jugador. La rotació a la banqueta s'ha vist clara amb el canvi de dinàmica entre els partits.

Eder Sarabia apostava per un domini del terreny a base de la possessió de pilota. Costa, va al pur estil Borussia Dortmund: patir una mica més als matxs i anar a buscar el bloc baix. "Crec que així és el futbol de Segona divisió" ha concretat Pombo, valorant la dinàmica del doble partit amb ritme, sense poder parar a assimilar. Una mentalitat que l'entrenador comença a implementar a poc a poc, per ensenyar a passar-ho malament i superar-ho amb l'ajuda de tota la plantilla.

Alende i la fi de temporada


I com si es tractés d'un conte, se li afegeix la baixa d'un dels pilars de l'equip en defensa. Diego Alende no tornarà a lluir la tricolor en patir una lesió de grau dos de la sindesmosi del turmell dret, una de les pitjors lesions que poden ocórrer en aquesta zona. En aquest sentit, tota absència "ara mateix és 'fotuda'", però Pombo és conscient que "qualsevol persona, jugui o no jugui, ha d'ajudar a treure-ho (la situació) entre tots". "Estiguis dins o fora, s'ha de sumar com sigui" ha conclòs.