Carregant...

Detall de notícia

  • L'equip Kosner-Saltoki Home per a la Titan Desert 2024. (Foto: KSH)
Per Redacció, 24/04/2024 A LES 10:37

La Titan Desert 2024 tindrà a sis corredors nacionals

Andorra la Vella.- La Titan Desert dona el tret de sortida a la seva edició del 2024 el pròxim diumenge 28, i amb ella, segueix la representació nacional amb sis corredors: Ramon Aranda, Vicenç Giménez, Eduard Balart, Joaquim Tomàs, Lili da Silva i Damià Obach. Tots ells formen part de l'equip Kosner-Saltoki Home, el qual viu la seva etapa més solidària, convertint l'esforç dels seus corredors en una donació per la lluita contra l'ELA, aportant a la 'Fundació Luzón' 50 euros per cada component que finalitzi cadascuna de les 6 etapes. A més, afegirà 1.000 euros per cada victòria diària d'etapa en categoria masculina, femenina mixta i equip, i uns altres 1.000 euros més per la primera posició en la classificació final en les categories masculina, femenina, mixta, equip, elit, màster 40, 50 i 60.

L'equip Kosner-Saltoki Home comptarà amb un total de 61 corredors, formant diversos equips de tres i duo mixt. Així doncs, hi ha una participació de luxe, encapçalat pel pentacampió del Tour de França, Miguel Indurain; Oscar Pereiro, Luis León Sánchez i Sylvane Chavanel, corredor amb més participacions de la mítica ronda francesa, amb un total 18 Tours. Per la part andorrana, el currículum en la Titan Desert dels tricolors és: Aranda, amb 25 participacions i sent l'únic corredor que acumula vora 13.000 quilòmetres en la mítica prova; Giménez, qui mirarà de sobrepassar els 5.000 quilòmetres per convertir-se en 'Titan Legend Platinum'; Balart arribarà a la xifra de 3.500 km en la primera etapa, per assolir el grau de 'Titan Legend'. Pel que fa a Tomàs i Da Silva, que formaran equip de duo mixt, són veterans en la cursa, havent finalitzat varies de les 'Titan Series World'. Finalment, Obach que té l'experiència d'haver finalitzat fins a tres Titan Series World.

Enguany, la prova marroquina començarà a Boumalne Dades, fent una primera etapa al voltant de l'Atlas amb un recorregut típic de muntanya. Durant la segona etapa, creuran la serralada per iniciar els trams més desèrtics, i, a partir de la tercera etapa, seguirà un recorregut combinat per pistes rocoses i dures, amb els famosos uadis i dunes de la zona de l'Erg Chebbi.

Així doncs, la Titan Desert 2024 té previst finalitzar el dia 3 de maig a Maadid, després de recórrer més de 600 km i comptar amb un desnivell positiu de 7.000 metres.