|
13:11 H
Un instant del derbi escaldenc. (Foto: FAF)

La punxada de l'Inter Escaldes deixa a la UE a tocar del títol

Andorra la Vella.- L'Inter cau en el derbi escaldenc i la UE té el títol a tir. Les victòries d'Atlètic i FC Santa Coloma anticipen una lluita pel segon lloc a cara descoberta. A baix, triomf de l'Esperança que deixa els quatre implicats separats per tres punts. La Lliga està que crema!

CF Esperança 2 - CE Carroi 0

La jornada 24 ha començat amb un partit dramàtic i el descens en joc. S'enfrontaven el cuer contra el Carroi, que marcava el tall de les posicions de salvació, però l'Esperança es va poder imposar, provocant un canvi en la part baixa. Així doncs, els blanc-i-negres han passat a marcar el tall amb el descens i el Carroi, penúltim per davant del de nou cuer, l'Atlètic Amèrica.

L'Esperança es va avançar en la primera ocasió del partit, abans del quart d'hora de joc i a la sortida d'un córner. Sergi Moreno el va treure tancat i Rui Beja es va anticipar al porter per fer pujar l'1-0. Així acabaria la primera part, tot i que Luis Blanco va tenir oportunitats per marcar el segon. El mateix Blanco aconseguiria el definitiu 2-0, però ja a la segona part, amb un xut llunyà al minut 53 que va sorprendre a Mejía davant un Carroi que intentaria retallar diferències fins al final, sense èxit.

Atlètic Escaldes 2 - Inter Escaldes 0

El diumenge va amb un altre plat fort, com és el derbi escaldenc. L'Inter no ha pogut amb el vigent campió i, per tant, a cinc punts quan falten tres jornades, deixa a la UE el títol en safata de plata.

L'Atlètic, que acumula 11 victòries seguides i 40 de 42 punts possibles, va cobrar-se un penal comès sobre Rodrigo Piloto al cap de 30 segons, que va materialitzar Guillaume López enviant la pilota a l'escaire i fent el seu 17è gol, que el converteix en el màxim golejador en solitari. Superat el quart d'hora de joc, un nou penal, aquest a l'altra àrea i comès per Agüero sobre Argañaraz. El va xutar el mateix jugador argentí, Saul es va tirar al mateix costat i volent ajustar el tir, va acabar estavellant la pilota al pal. S'esvaïa l'empat i amb l'1-0 es va arribar al descans. A la represa, l'Inter va fer un pas endavant, però l'Atlètic va saber defensar la renda i va signar la sentència al 61', mitjançant Jordan Gutiérrez.

Atlètic Amèrica 1 - Penya Encarnada 4

L'Atlètic Amèrica torna a ocupar la cua de la classificació en perdre davant un Penya Encarnada que, sense res en joc, està sent un jutge digne a la Lliga Multisegur.

Començava Coro enviant una pilota a la fusta al minut 16 i l'imitaria Manu Calvo al 32 en un xut llunyà, que seria l'avantsala de l'1-0. De nou Calvo, va xutar al pal quan corria el minut 35 i Baool, a plaer, enviava la pilota a la xarxa. La segona part va començar amb una jugada maradoniana de Taiwo, que va desfer-se de tres jugadors i va enviar un obús des de la frontal que va deixar el travesser tremolant. El segon del Penya arribava en una en contra de Novack (59'), que va cedir a Manu Calvo i aquest va driblar el porter per marcar a porta buida.

L'Atlètic Amèrica va ressuscitar, deu minuts després, amb un cop de cap de Bustos que va fer pujar l'1-2, però Jaia Garcia va sentenciar al 83 i Coro, al descompte, va establir el definitiu 1-4.

UE Santa Coloma 1 - FC Pas de la Casa 1

Els dos equips que la setmana passada van aconseguir classificar-se per a la Copa Constitució Valira Seguretat es van enfrontar diumenge en un partit amb poques ocasions i molt patiment per al líder, que va remuntar un gol en contra i va acabar sumant de tres, fet que el deixen més a prop que mai del títol.

Al minut 6, es van avançar els encampadans amb un Salguero que li va robar la cartera a Castells. Seguidament, Juanpe va encarar i el va superar per baix. La UE tenia la pilota, tot i això, li costava arribar amb perill a l'àrea rival davant un Pas que, lluny d'arronsar-se, també va dir la seva al contraatac. Un atac ràpid i precís va permetre la igualada per als colomencs. Obama va posar la cinquena per banda esquerra, va passar-la a Karim al centre i aquest, a Cifuentes a la dreta. Estava sol, va retallar als dos rivals que volien bloquejar el xut i amb la cama esquerra, va afusellar la porteria de Ferreiro. Al 32', el Pas va tenir una ocasió immillorable per tornar a avançar-se, arran d'un penal per mans de Christian Garcia. Jordi Rubio, però, va veure com el seu xut centrat el treia Juanpe amb el peu per mantenir aquest 1-1 al descans.

A la segona part, que va destacar per la falta d'ocasions a les àrees, la UE va desfer la igualada a la sortida d'un córner. El va treure Mohedano i al segon pal, gairebé sense esperar la pilota, Puentes rematava en espaldinha perdonar els tres punts al seu equip. La setmana que ve hi haurà 'match ball': si la UE venç i l'Inter perd, serà campió.

FC Santa Coloma 2 - FC Ordino 0

L'FC Santa Coloma va tancar la jornada amb una victòria gens fàcil davant l'Ordino. Els colomencs estan ara a un punt de la segona posició, aprofitant la derrota de l'Inter.

Marinovic va aguantar els ordinencs amb aturades de mèrit a xuts de Virgili, Rufo i Toribio, però res va poder fer poc abans del descans per evitar el gol colomenc. Mans de Reyes i penal que va marcar Novoa per anar al descans 1-0. Tellado va tenir l'empat amb un xut creuat al minut 50 que Josep Gomes va refusar amb la punta dels dits. La rèplica, de Virgili, es va trobar amb una altra mà salvadora de Marinovic quan la pilota es dirigia a l'escaire. Els colomencs buscaven el gol de la tranquil·litat i aquest va arribar al 70, amb un Virgili que marcava a boca de canó.