Dissabte 18 de maig de 2024
|
22:53 H
L'escaladora Laia Taulats amb el tècnic de la FAM Noam Goldin a Graz (Àustria). (Foto: FAM)

Laia Taulats, 44a a la Copa d'Europa de bloc juvenil

Andorra la Vella.- La població austríaca de Graz ha estat la seu de la tercera prova de la Copa d'Europa de Búlder juvenil 2024 aquest cap de setmana, on l'escaladora Laia Taulats ha representat al país en la categoria 'Youth A'. En les classificatòries, l'esportista tricolor ha acabat en 44è lloc de poc més 60 participants. Així doncs, Taulats ha completat les rondes prèvies amb un top i tres zones (1T3z 1 3). La posició, però, l'ha privat de poder accedir a les finals.

"Laia s'ha trobat en una competició molt dura pel que fa als blocs" ha explicat el tècnic de la federació andorrana de muntanyisme, Noam Goldin. En aquest sentit, ha declarat que l'equipament ha estat molt físic, i a la vegada, bastant tècnic a causa del nou estil de competició i escalada. Amb tot, s'ha pogut defensar bé, encara que, en els blocs que devien ser més senzills per ella, l'han acabat tirant. "Així i tot, ha pogut mantenir la compostura fins al final de la competició" ha declarat. No obstant això, ha volgut destacar la bona actitud de Taulats.

La voluntat de l'equip és continuar amb els entrenaments per enfrontar-se a aquest tipus de reptes, com ja anaven fent abans de la cita a Graz. "És un factor que serveix de procés i d'adaptació" ha assenyalat, incidint en les dificultats que tenen per entrenar al país, envers l'augment de nivell que presenten aquestes cites, amb els recursos actuals. "Hem de viatjar molt i costen de fer, però és l'única manera per poder entrenar per aquest tipus de competició, que és tan diferent de l'escalada habitual" ha detallat. A Andorra, existeixen sales de preparació que es queden "molt curtes", aspecte notori quan s'enfronten a altres països d'Europa.

Finalment, Goldin ha conclòs mostrant el seu agraïment cap a l'oportunitat de participació en aquests esdeveniments, assegurant que "continuarem treballant i entrenant perquè cada vegada hi hagi millors resultats".