|
08:57 H
Un instant del duel Atlètic Escaldes - UE Santa Coloma. (Foto: FAF)

La UE frega el títol després d'imposar-se a l'Atlètic Escaldes

Andorra la Vella.- Continua la batalla pel segon lloc i a la zona baixa, els 4 implicats continuen separats per 3 punts.

FC Pas de la Casa 0 - FC Santa Coloma 2

L'FC Santa Coloma obria la jornada 25 amb el partit de dissabte, que li va permetre anar a dormir en la segona posició a l'espera del que fes l'Inter davant el Carroi.

El combinat dirigit per Fede Bessone va sortir des de l'inici decidit a resoldre el matx. Va avisar Novoa, superat el minut 10, amb una rematada alta. Al 22', era Alonso qui posava a prova els reflexos de Ferreiro en una falta. I al 33', arribava el primer gol, amb centrada de Virgili i rematada de Novoa. La segona part va començar amb un gol anul·lat a un Pas que ho va intentar, però gairebé no va arribar amb perill a l'àrea de Josep Gomes. Els colomencs van tenir opcions per marcar el segon, però la sentència no va arribar fins al minut 95, amb un gol de Miguel López des de la frontal.

FC Ordino 1 - Atlètic Amèrica 0

El cuer iniciava la marató d'enfrontaments de diumenge contra un dels dos jutges de la Lliga, l'Ordino. Un duel obert, amb alternatives a les dues porteries.

La primera part va disposar de dues ocasions per equip, una primera de Taiwo al minut 8, que va salvar Reclusa. A l'altra porteria, Teo Guillen va ser clau per evitar el gol olímpic de Fran Cano i un mà a mà amb Alvarito Sánchez. Per tancar els 45 minuts inicials, la va tenir Kabir amb un bon control, però definició desviada. A la represa, es va començar amb un travesser de Juan Moreno, però l'Amèrica, més vertical, va estar a punt de batre Reclusa. Al 70', amb un xut al pal de Marcel Oliva i al 88', amb un Bejarano que encarava tot sol porteria, on li va mancar rapidesa, i quan va xutar, Roncal va aparèixer per blocar l'ocasió. Ja en el descompte i a la sortida d'un córner de Fran Cano, una rematada de cap d'Alarcón va deixar el cuer sense puntuar.

Penya Encarnada 3 - CF Esperança 2

L'altre jutge de la lliga, el Penya Encarnada, també es va imposar a un equip de la zona baixa en un duel ple de gols i ocasions.

El Penya posava el perill sobre la porteria contrària amb quatre arribades perilloses abans del descans. No va ser, però, fins a la segona part quan es trencaven les taules al marcador. L'1-0 va ser obra de Dani Campos al minut 58, i el segon, el va fer Manu Calvo al 64', rematant en planxa una centrada mil·limètrica de Monje. L'Esperança es va reenganxar al joc gràcies al gol de Torrelles (75'). A només nou minuts de finalitzar el temps reglamentari, un nou revés per al penúltim classificat en marcar Vargas l'1-3. L'Esperança tornava a aparèixer al minut 90, amb un penal sobre Pubill que va materialitzar Beja, però ja no li quedaven energies als de Richard Imbernon i sense més ocasions, el partit va finalitzar sense més moviments a l'electrònic.

Atlètic Escaldes 0 - UE Santa Coloma 2

El líder va fer un pas de gegant cap a la consecució del seu primer títol de la Lliga Multisegur després de disputar tota una final davant l'Atlètic d'Escaldes, que s'ha quedat sense opcions de revalidar la copa. Els de Ramon Maria Calderé no va fallar, mantenint el marge de cinc punts quan falten dues jornades, a les quals li queden com a rivals l'Inter i el FC Santa Coloma.

El vigent campió arribava a la cita amb una ratxa de 14 partits sense perdre. Van voler tenir la pilota des de l'inici i la primera ocasió, arribava per un xut alt de Jordan, al cap de 53 segons. La UE, però, aguantava bé i va avançar-se a la sortida d'un córner al quart d'hora de joc. Christian li va guanyar en el salt a Sgrò al segon pal i la seva rematada de cap va tocar en Yañéz i va sorprendre Saul. Poc abans del descans, l'estocada definitiva del líder. Doble ocasió de Cifuentes i a la segona, després del rebuig de Saul, va aparèixer Veloso per empènyer a dins a plaer. L'Atlètic, sense res més a perdre, va arriscar a la segona part. Sabia que no en tenia prou amb un empat i al 60', ja acumulava fins a cinc davanters, entre ells Sgrò, que va tenir el gol als minuts 63 i 72. Al 79', arribaria una rematada a boca de canó de Barrenechea, però immens Juanpe, va treure una mà salvadora que val tres punts i mig títol.

Inter Escaldes 6 - CE Carroi 0

L'Inter no va tenir problemes per sumar de tres davant el Carroi i mantenir-se com el principal rival de la UE en la lluita pel títol.

Al minut 3, va inaugurar el marcador amb un penal comès per mans de Jan Vázquez que va materialitzar Domi Berlanga. El segon dels escaldencs va arribar al minut 12. Cantonada que va treure El Haddadi i al cor de l'àrea, Feher volava més que ningú per rematar de cap de manera inapel·lable, amb potència i a l'escaire. Sascha Andreu va caçar una pilota dins de l'àrea per aconseguir al minut 23 pel 3-0 amb què es va arribar al descans. Els darrers 45' van començar amb dos gols matiners més per a l'Inter. Al 46', apareixia Argañaraz i al 47', Domi Berlanga signava el doblet que el tornen a situar en la primera posició dels màxims artillers amb 18 gols, un més que Guillaume López.