Dilluns 20 de maig de 2024
|
09:35 H
Els nedadors Kevin Teixeira i Alexandra Mejia a Sevilla. (Foto: FAN)

Teixeira acaba 9è en el seu debut en aigües obertes a Sevilla

Andorra la Vella.- Solvent participació de Kevin Teixeira en el seu debut en competició oficial com a nedador d'aigües obertes, durant la 26a edició del Campionat d'Espanya que s'ha celebrat el passat cap de setmana, a les aigües del riu Guadalquivir al seu pas pel CEAR La Cartuja a Sevilla, on ha competit en categoria 'Open' juntament amb Alexandra Mejia.

Teixeira, que prèviament havia participat en curses populars d'aigües obertes a França, ha nedat amb el dorsal 93 i ha acabat les dues voltes del circuit de 2500 metres, en la 9a posició de la prova de 5 km amb un temps de 0.56.57.9, a poc més de dos minuts del primer lloc. El tricolor ha nedat amb un ritme consistent que l'ha mantingut a una distància assumible de les posicions que l'avantatjaven durant gairebé tot el trajecte. Al llarg del recorregut, ha fet esprintades puntuals, amb les que pretenia reduir la bretxa que li separava de les posicions capdavanteres. Però, ha perdut tota possibilitat de millorar en el seu pas per la 4a boia de la segona volta quan, coincidint amb l'augment del ritme del grup de davant, s'ha quedat tot sol i sense referents per no distanciar-se de la línia de cursa. En conseqüència, ha passat lluny de la boia amb la consegüent pèrdua d'eficiència, en una prova que no preveia avituallament.

El nedador ha acabat la prova sense senyals evidents d'esgotament, el qual evidencia una notable transformació física i mental, després de set mesos en la disciplina del club CN Antibes. "He notat a Teixeira canviat, més madur i centrat que quan convivíem amb ell en el grup d'entrenament de la FAN" ha destacat l'entrenador responsable i delega tècnic de la federació, Pablo Prieto. En aquest sentit, ha mencionat que ha "sortit amb una internacionalitat i una beca que li ha portat a la disciplina de Fred Vergnoux".

"La projecció suggeria que podia acabar en cinquena posició. El resultat ho confirma" ha incidit. Les pèrdues d'eficiència han sigut evidents en moments claus com la sortida, segons han pogut analitzar des de la FAN. Un factor condemnat per la manca d'experiència, ja que aquesta "li hauria permès treure un major profit a les seves habilitats de navegació", però que "millorarà amb el pas del temps" ha assegurat Prieto. "Mantenir la continuïtat, el ritme i, malgrat les errades, acabar pocs minuts després del temps de Guillem Pujol (guanyador de la Prova), és un mèrit innegable" ha recalcat. Sense fer l'esprint final, Teixeira ha acabat a més d'un minut d'avantatge respecte al 10è classificat, tot un assoliment en el seu debut de la disciplina.

Pel que fa a Mejia, ha disputat la seva 3a participació en un Campionat d'Espanya, i primera vegada en la prova olímpica de 10 km. Nedant amb el dorsal 132, ha pogut acabar en 16a posició de la classificació femenina Absoluta de la prova, el que s'ha materialitzat en un 7è lloc de la categoria júnior 2 (2.12.43.4). La prova s'ha iniciat amb la tricolor situada en una posició privilegiada dins el segon grup (de tres) en què s'han distribuït les nedadores abans de passar per la primera boia. El grup capdavanter ha estat capitanejat per Sharon van Rouwendaal, Moesha Johnson, María de Valdés i Leah Crisp entre altres atletes referents de la disciplina.

L'andorrana ha disputat el trajecte amb un ritme consistent que li ha permès mantenir-se en les posicions davanteres del seu grup fins al final, després de les tres aturades previstes per avituallament dins les quatre voltes del circuit de 2500 km. Rendiment sense penalitzacions visibles en un bon inici de temporada per a Mejia.