Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
10:41 H
La Selecció andorrana de futbol sala. (Foto: FAF)

Portugal, Països Baixos i Macedònia del Nord, els tres rivals d'Andorra a l'EURO Futsal

Andorra la Vella.- El passi a la 'main round' de l'Eurocopa 2026 ha portat als homes de Talin Puyalto a sortir escollits al grup set amb Portugal, Països Baixos i Macedònia del Nord. Uns enfrontaments on, encara que els portuguesos siguin el 'coco', els pirenaics no es poden confiar amb els altres dos rivals. Cal remarcar que la fase de grups es durà a terme entre el 9 de desembre d'enguany i el 18 d'abril del 2025, amb sis partits (tres fora i tres a casa).

Un grup de valents

Andorra ha quedat encasellada en un grup on només els més lluitadors podran guanyar. La vigent campiona, Portugal, aterra a una nova edició del campionat europeu buscant el triplet. Després de guanyar Eslovènia 2018 i Països Baixos 2022, els de Jorge Braz parteixen com als grans favorits per apoderar-se del títol. Però, no hi ha lloc per les confiances.

El 'rellotge taronja' ha tornat a entrar en una fase prèvia després de 10 anys, encara que el 2022 van accedir-hi per exercir d'amfitrions i no per classificació. Així doncs, el combinat dirigit per Marcel Loosevelt no participa en la 'main round' de dos europeus seguits des del 2001. L'espineta del 4t lloc a Espanya '99 continua fent mal pels neerlandesos, que cercaran la seva millor posició històrica.

Finalment, la història de Macedònia del Nord és molt similar a la dels tricolors: primer cop en un europeu i en una fase de grups que els pot enviar a la glòria. Sempre es diu que els més 'dèbils' sorprenen, i aquest pot ser exactament el cas. Amb dues seleccions novelles, l'emoció i la incertesa està servida, perquè en totes les edicions passa un equip que és impredictible.