Dissabte 27 de juliol de 2024
|
11:53 H
El director regional de The Ironman Group al sud d'Europa, Agustí Pérez; el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta; la cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma; i el ministre de Turisme, Jordi Torres. (Foto: E. M.)
El director regional de The Ironman Group al sud d'Europa, Agustí Pérez; la cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma; i el ministre de Turisme, Jordi Torres, durant la presentació de l'UTMB Trail100. (Foto: E. M.)
El director regional de The Ironman Group al sud d'Europa, Agustí Pérez, durant la presentació de l'UTMB Trail100. (Foto: E. M.)
La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, durant la presentació. (Foto: E. M.)
La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, i el ministre de Turisme, Jordi Torres, durant la presentació. (Foto: E. M.)

La Trail 100 comptarà amb 3.000 participants de 55 nacionalitats diferents en la prova referència per la Trail Montblanc

Ordino.- L'UTMB Trail100 Andorra ha presentat aquest divendres la 4a edició que es viurà al país amb sis distàncies d'entre 10 i 105 quilòmetres i novetats en el sistema de puntuació, on els guanyadors es podran classificar per a la prova de referència a la Trail Montblanc 2025. Així doncs, del 14 al 16 de juny es reuniran més de 2.800 participants de 55 nacionalitats a la parròquia d'Ordino, unes xifres d'èxit segons han qualificat la cònsol major de la parròquia, Maria del Mar Coma, i el ministre de Turisme, Jordi Torres. "Són tres dies per compartir una experiència única que atreu a corredors de tot el món" ha explicat Coma, donant a conèixer que les inscripcions en les tres distàncies més llargues es van tancar en vuit setmanes. Una cita que en només quatre anys s'ha consolidat al país i que no para de créixer en repercussió i participació.

"Ens ajuda a la projecció internacional, a desestacionalitzar la temporada, que genera pernoctacions i activitat econòmica, no només a Ordino, sinó que genera sinergies amb la resta de parròquies" ha decretat Torres. La prova té conveni signat amb Govern fins al 2027, fet que provoca la seva continuïtat durant tres anys més. El topall de participants establert en 3.000 aporta "exclusivitat i autenticitat", segons ha esmentat el ministre de Turisme. Enguany, les inscripcions continuen completant-se, així com l'expectació durant els dies de l'esdeveniment.

La cursa és una aposta del comú per l'esport 'outdoor', la qual ja està inserida en el mapa mundial de les curses de trail running gràcies a la col·laboració de l'empresa The Ironman Group. A més, torna a ser puntuable per la copa nacional, així com per l'Ultra Trail de Montblanc. Per la seva banda, el director de l'entitat, Agustí Pérez, ha assenyalat la incorporació de reconeguts esportistes d'elit en aquesta 4a edició com François Dhanae, qui ha estat descrit com "el Kilian Jornet francès".

El tret de sortida i d'arribada està establert a la plaça Major d'Ordino. La Trail100 Kids, que comptarà amb 200 nens i nenes, iniciarà divendres al vespre. Pel que fa a la jornada de dissabte, es començarà amb els 105 quilòmetres (5 hores del matí) que precediran els 50 quilòmetres (7.30 hores). La darrera sortida del dia serà a les 10 hores pertanyent a la cursa dels 80 quilòmetres. Finalment, diumenge a les 8.30 hores començaran els 21 quilòmetres seguida dels 10 quilòmetres, la cursa popular que augmenta 2,5 quilòmetres el recorregut, mitja hora després.