Dissabte 27 de juliol de 2024
|
11:05 H
L'atleta Nahuel Carabaña durant la final dels 3000 metres obstacles del Campionat d'Europa. (Foto: CarrerLliure)

Nahuel Carabaña finalitza 7è d'Europa en la final dels 3000 metres obstacles

Andorra la Vella.- L'atletisme nacional viu una de les millors èpoques amb Nahuel Carabaña, qui després de classificar-se el passat dissabte per a la final dels 3000 metres obstacles, dilluns va poder firmar un 7è lloc en la darrera cursa del Campionat d'Europa que s'està disputant a l'Estadi Olímpic de Roma. La cursa ha estat marcada per un gran Osama Zoghlami, corredor italià que va prendre distància del grup durant els primers minuts, tot i que va acabar en 8a posició, només una mil·lèsima de segon per sota de l'andorrà.

Pel que fa a Carabaña, va poder fer una cursa molt seriosa, però lenta i llunyana tant de la marca personal, com de la mínima olímpica. Durant les voltes inicials, el tricolor es posicionava en els cinc primers corredors: l'espanyol Dani Arce, l'alemany Karl Bebendorf i els francesos Alexis Miellet i Djilali Bedrani. Amb tot, va anar perdent posicions a mesura que el cansament apareixia al seu cos. En la darrera volta, però, va poder fer un esprint final per aturar el cronòmetre al 8.21.08.

"De sensacions molt bé, mentalment estava molt centrat, més que en les semifinals" ha declarat l'atleta en finalitzar la cursa. A partir dels 1500 metres, ha començat a notar una "passada de factura" de la cursa de dissabte. Tanmateix, és autocrític i sap que han "de construir una base més forta per assimilar millor les primeres curses i poder rematar a la final". "Si m'haguessin dit que aquest any hauria quedat setè d'Europa, hagués firmat sense pensar-ho" ha revelat. La valoració que extreu Carabaña de la cursa queda lluny de la satisfacció per la seva exigència, encara que està content i ha d'assimilar els successos. "Vull més i sempre voldré més" ha conclòs.

Així doncs, l'atleta nacional continua amb un peu dins dels Jocs Olímpics de París 2024 en estar 39è al rànquing mundial del World Athletics, qui seria afavorit per les restriccions de nacionalitats de la federació.